Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 4.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na kolesarski dirki po Baskiji so tekmovalci začeli drugo, zahtevnejšo polovico dirke, ki bo dala končnega zmagovalca. Majico vodilnega še naprej brani Primož Roglič, kapetan vse bolj uigranega nemškega moštva Bora.

Avtor: Igor Tominec

Naš stalni četrtkov globalnovaški gostitelj je omagal pod frontalnim napadom kovida (ali kakega od njegovih virusnih sorodnikov), zato nove epizode tokrat ne bo. Morda se je virus čutil povabljenega, glede na to, da smo tudi letos - čeprav smo v Sloveniji nedavno obeležili 4. obletnico razglasitve epidemije covida 19 - še vedno razmeroma pogosto govorili o njem. Tudi v Globalni vasi. Ponujamo zato dve pripovedi gostij o tem, kako sta doživeli epidemijo tam zunaj v širnem svetu.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Slovenske hokejistke na svetovnem prvenstvu v Latviji lovijo napredovanje v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja. Po zmagi nad Poljsko in porazu proti Slovaški so se včeraj pomerile z gostiteljicami. Odzive "Risinj" po prvih treh obračunih v Rigi prepletemo z razpletom prvih polfinalnih tekem državnega prvenstva odbojkarjev.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Lahko bi rekli, da razvoj v gumarski industriji sicer napreduje, a so na drugi strani spremembe počasne, rast majhna in prodaja težka, ker je ponudbe veliko. Zdaj pa kaže, da se le začenjajo bolj konkretne spremembe, ki jih določajo električni avtomobili. Kakšni so rezultati raziskav na tem področju in kaj se obeta, je Janez Martinčič preveril pri poznavalcu avtomobilov in mobilnosti Andreju Brglezu.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Če omenimo oceane, na kaj pomislite? Večina ljudi pomisli na ribe in na njihovo slanost …, na biologijo in kemijo morja torej. Toda tisto, kar res zaznamuje oceane, je njihova fizika. Oceani niso le nekaj modrega, kar zapolnjuje kotanje med celinami, ampak enkraten motor, ki poganja vse na tem planetu. Ampak oceani, ki so absorbirali daleč največ ogljikovega dioksida, ki smo ga proizvedli, se podobno kot kopno pregrevajo. V ta modri motor planeta se dovaja vse več toplote, to pa že kaže posledice. Kaj nam grozi, če se bodo oceani še naprej segrevali, bosta v tokratni Frekvenci X pojasnila fizikalni oceanograf Matjaž Ličer in Helen Czerski, avtorica poljudnoznanstvene uspešnice Blue engine.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca: tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Gost Mihe Šaleharja v tokratni epizodi podkasta Mihilizem je Miha Nemevšek. Teoretični fizik, ki ga z užitkom poslušaš, čeprav ga včasih težko razumeš, pravi Miha in dodaja, da je ponižnost pojem, na katerega je pomislil, ko mu je goreče pojasnjeval, kaj se je dogajalo v prvi sekundi po nastanku vesolja.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Ob razpletu četrte etape kolesarske dirke po Baskiji svoje minute namenimo tudi prihajajočemu odbojkarskemu turnirju v Ljubljani.

Avtor: Marko Cirman

Pisalo se je leto 1994, ki je za pank rok prineslo velike spremembe. Izšla sta albuma Dookie, tega so povili člani skupine Green Day, in Smash zasedbe Offspring ter zaigrala na prave strune tako ljubiteljem tega žanra kot tudi čisto novim poslušalcem, zaradi katerih se je tovrstna glasba prikradla vsepovsod, tudi na najbolj nenavadne kraje, kot so komercialne radijske postaje. Istega leta je izšel tudi album Punk in Drublic, ki ga je ustvaril ameriški NOFX. Še danes velja za njegovega najuspešnejšega.

Avtor: Klara Zupančič

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 03.04.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt