Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 3.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska moška reprezentanca v hokeju na ledu je začela priprave na svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Na prvih treningih še ne bo popolna, saj bo zaradi klubskih obveznosti manjkalo nekaj igralcev, predvsem tistih, ki igrajo v nemškem prvenstvu.

Avtor: Boštjan Janežič

Pet let ga žgejo in žagajo, a zdi se, kot da začeli včeraj. Pred izidom novega albuma k Andreju prihajajo Alo! Stari. Punk? Tudi. Veselica? Vedno.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Za žensko nogometno reprezentanco se začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. V tem mesecu bo igrala dve tekmi, prvo že v petek, ko bo gostila Moldavijo. V tem tednu se bodo nadaljevali še boji v končnici domačega odbojkarskega prvenstva, in sicer s prvima polfinalnima tekmama.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

Epidemija lova na petice, vse večja razslojenost srednješolcev, upad števila gimnazijcev iz družin z nižjim socialno-ekonomskim statusom, v dvo- in triletnih srednješolskih programih vpisanih le odstotek najbogatejših otrok. To so skrb zbujajoče teme, o katerih smo že poročali, tokrat pa pred 34. nacionalnim Otroškim parlamentom o njih ter žal marsikateri drugi debatiramo z devetošolkami in devetošolci iz ljubljanskih in okoliških osnovnih šol. Kako bi mladi zmanjšali stres v šolah, kako bi izboljšali svoj odnos s starši in sovrstniki?

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Lani, tik pred vpisi na srednje šole in fakultete, je predvsem med tistimi dijaki srednjih strokovnih šol, ki so želeli po opravljeni poklicni maturi študij nadaljevati v drugačni strokovni smeri, kot je bila srednješolska, močno završalo. Izkazalo se je namreč, da so bili pogoji za vpis v univerzitetne programe precej drugačni kot so bili takrat, ko so se dijaki vpisovali. Ogorčenje je bilo veliko, na bolj striktno upoštevanje zakonodaje, kar je bil vzrok nenadne zaostritve, niso bile pripravljene niti fakultete s tradicionalnim prilivom poklicnih maturantov. Posredovalo je pristojno ministrstvo in za dve leti uvedlo moratorij. Ta se izteče že v prihodnjem šolskem letu, pa vendar devetošolcem, ki se vpisujejo prav te dni, nihče ne zna natanko pojasniti, kakšni bodo pogoji za vpis na fakulteto, ko bodo šolo končali. In kako si bodo z izbiro srednje šole morebiti otežili pot do študija. Zelo verjetno pa bo enako veljalo tudi za dijake, ki zdaj obiskujejo prve, druge ali tretje letnike srednje šole.

Kako je prišlo do tako negotovega stanja, kaj to pomeni za dijake, kje sploh lahko dobijo verodostojne informacije in ali bodo te enake tudi takrat, ko se bodo vpisovali na fakultete?

Avtor: Jana VIdic

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Domači shoegazerji Haiku Garden imajo novo skladbo. Prvo v slovenščini z naslovom Avalanš sta v družbi Neje Jerant predstavila Luka Flegar in Matevž Bitenc.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Pred evropskimi volitvami, ki bodo 9. junija, bomo v prihodnjih dveh mesecih oddajo Evropa osebno namenili osvetlitvi težav in pričakovanjem mladih prebivalcev evropskih držav. Obiskali smo Madžarsko, Avstrijo, Hrvaško in Italijo in tam mlade spraševali predvsem to, kako živijo, kakšne so njihove možnosti izobraževanja in posledično zaposlitve, kako je s stanovanjsko problematiko, kako doživljajo okoljsko krizo, kakšen je njihov pogled na življenje v državi rojstva in kaj bi radi sporočili politikom. Vrsto oddaj začenja Maja Stepančič, ki se je februarja mudila v italijanski Brescii in na tamkajšnji železniški postaji nagovorila 30-letnega Antonia.

Avtor: Maja Stepančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na kolesarski dirki po Baskiji so se s tretjim tekmovalnim dnem začele zahtevnejše etape s številnimi vzponi. Ob razpletu današnje etape se posvetimo še tekaškim prireditvam na prostem, ki jih prinašajo spomladanski meseci. V Radencih se že pripravljajo na 42. izvedbo maratona Treh src, ki bo prihodnji mesec.

Avtor: Nina Smole

Skoraj pol glasbenega, pa ne le glasbenega vesolja na enem albumu. Ko se eden najbolj slavnih songopiscev in studijskih moljev ter večkratni gremmijevec loti pomesti pred lastnim pragom, stvari nepovratno postanejo zanimive. Producent Jack Antonoff ne nastopa sam, temveč s svojim bendom Bleachers. Antonoffovi Belilci nikoli ne bodo tako priljubljeni kot Taylor Swift ali ali Olivia Rodrigo ali Lorde ali Lana Del Rey, prav tako ne kot Florence & The Machine ali The 1975. Iz tega lahko sumničavo sklepamo, da so Bleachers v Antonoffovem domišljijskem in nato kreativnem vsemirju unikatna tampon-cona oziroma kot katalizator. Obstoj Bleachers očitno pomaga njegovemu vodji, s tem pa tudi vsem njegovim slavnim klientom, naposled ali pa posledično pa tudi vsem glasbenim sladokuscem, še prej pa glasbeni industriji v celoti. Bolj kot zgoščen album je Bleachers, četrto in istoimensko delo pop in pop-rock zasedbe iz New Jerseyja, zbirka analitično izredno zanimivih songov. Vsaj navidez. Antonoff se, in tu se skriva ključ, na njem v resnici poklanja svojemu idolu - saj ni res, pa seveda je - še enemu glasbenemu velikanu prav iz New Jerseyja, to je Bruceu Springsteenu. Tip muzike, ki je Valu 202 še posebej ljub, v tokratni Cederami - od zadovoljnega začetka do še srečnejšega konca.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Pri enaintridesetih letih je svojo športno pot sklenil najuspešnejši slovenski smučarski skakalec. Peter Prevc je v svoji karieri osvojil veliki kristalni globus, zlatega orla in dvanajst kolajn z velikih tekmovanj. V petnajstih sezonah na najvišji ravni je doživel veliko zanimivih zgodb in tudi razočaranj. Zanj je bil nesrečen razplet svetovnega pokala leta 2015, a je bilo toliko večje veselje leto pozneje, ko je osvojil kristalni globus. Ob njegovih razmislekih o karieri in življenju v oddaji ujamete še spomina na svetovni rekord v Vikersundu, ko je prvi dosegel magično mejo 250 metrov, in na zmago na novoletni turneji.

Avtor: Boštjan Reberšak

Zadnja sprememba: 03.04.2024 02:55:46

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt