Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 2.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Evropska turneja v golfu se nadaljuje s turnirjema v Avstraliji, kjer slovenske barve zastopata Ana Belac, ki je po novem najvišje uvrščena Slovenka na svetovni lestvici, in Katja Pogačar, povratnica na turneji po številnih poškodbah, ki so jo pestile v zadnjih treh letih.

Avtor: Marko Polak

Matic Jezeršek se je pred časom zaljubil v jadranje. Zato se je odločil, da bo na štop prečkal Atlantik. Na Kanarskih otokih mu je uspelo najti kapitana, ki se je s staro barko odpravljal v Brazilijo. Matic se je z veliko optimizma vkrcal, a njegova pavza na morju je bila vse prej kot pomirjujoča ...

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Na Majorki se že tretje leto zapovrstjo začenja sezona svetovnega pokala v olimpijskih jadralskih razredih.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

V vasi Močilno visoko v posavskih hribih raste orjak. Gašperjev kostanj šteje že čez 400 let in roke si mora podati deset otrok, da ga lahko objamejo. Je najdebelejše drevo v Sloveniji, ki je bilo v vsem tem času nema priča odseljevanj, grozovitih golosekov in vojnih viher. Pod njegovo mogočno krošnjo se, odkar pomni, zbirajo vaščani, po njem pleza razposajena mladež, vsako leto pa navrže za več kot 200 kilogramov plodov. Kako mu je mineval čas, kaj vse je videlo, kdo je hodil tam mimo?

Avtor: Maja Ratej

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Madžarska politika se je nepričakovano znašla v krizi. Zaradi pomilostitve s pedofilijo povezanega človeka blizu vladajoči stranki sta odstopili predsednica države in pravosodna ministrica. Ministričin nekdanji mož je kot žvižgač razkril nekatere posle stranke Viktorja Orbana in postal njegov glavni izzivalec. Madžarski premier medtem ob slabih gospodarskih kazalcih grmi proti Evropski uniji in se povezuje z Donaldom Trumpom. Je Madžarska res pred velikimi spremembami ali gre le še za en vihar v kozarcu Blatnega jezera? Lahko Orban, ki bo poleti prevzel predsedovanje Svetu Evropske unije, res še enkrat zatrese bruseljsko politiko ali pa smo priče njegovemu labodjemu spevu? Koliko si Madžari v resnici želijo sprememb?

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V torkovih Kulturnicah na rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena listamo po knjigah za otroke in preverjamo, kakšna je dobra, kakovostna literatura zanje. Z nami bo otroška pisateljica in ravnateljica Vrtca Domžale Nina Mav Hrovat, ki bo povedala več o pomenu skupnega branja za razvoj otroka in družinskih vezi in o tem, kako se pisanja za otroke loteva sama. Ozremo se tudi po trendih v sodobni otroški literaturi in se s knjigo v roki sprehodimo med policami Knjižnice Domžale.

Avtor: Maja Ratej

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po končani klubski sezoni so se zbrali slovenski hokejisti, ki začenjajo priprave na svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Cilj reprezentance je vnovična uvrstitev med elito.

Avtor: Marko Pangerc

Člani skupine Collective Soul so bili popularni sredi devetdesetih, potem ko je ugasnil grunge. Še vedno so aktivni in pred kratkim so izdali koncertni album.

Avtor: Žiga Klančar

Dolenjski punkrokerji Zgrešeni primeri predstavljajo EP Dejansko. Na njem možje dejansko pojejo o svetu, v katerem živijo, in o glasbeni realnosti, v kateri nastajajo njihove skladbe. Spevna in z energijo nabita glasba ponuja odklop od sveta, do katerega so v besedilih zelo kritični. Z leti niso izgubili ostrine, svojega pogleda na svet pa tudi tokrat ne olepšujejo. Več o njihovem delu pa basist in pevec Janko Rošelj ter kitarist Robi Glač.

Avtor: Jernej Vene

Ko so današnji programski velikani kmalu po vzniku pametne telefonije ugotovili, da se da obogateti z našo pozornostjo, tako da jo prodajaš naprej korporacijam, državam in politikam, je bila podpisana pogodba s hudičem. Ljudje, predvsem pa najstnice in najstniki svobodnega sveta, so danes v povprečju izpostavljeni več kot šestim uram korporativne in politične propagande. Naj drsanje po zaslonu še vedno razumemo zgolj kot nedolžno razvado, ali so posledice lahko globlje? Kaj menite? Kako na družbo vpliva dejstvo, da si tisti, ki imajo interes, lahko kupijo do 50% pozornosti, ki jo premoremo znotraj enega dne?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 01.04.2024 22:50:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt