Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ponedeljek, 1.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Uršula Zaletelj

06:30
Novice

Najboljši kolesarji sveta so se na velikonočno nedeljo pomerili na drugem kolesarskem spomeniku sezone, in sicer na enodnevni dirki po Flandriji. Na tej je bil slovenski adut Matej Mohorič, ki bo konec tedna nastopil tudi na sloviti dirki Pariz–Roubaix.

Avtor: Igor Tominec

Skoraj vsak od nas ima zgodbo o tem, kako je dobil ime. V tednu, ko dobrodelno dražimo čelado, s katero je Peter Prevc končal svojo kariero, vam v poslušanje ponujamo dve imeni, ki sta ju našima gostoma "posodila" skakalca.

Avtor: Ajda Kus

08:30
Novice

Najboljši kolesarji sveta so se pomerili na dirki po Flandriji, ki sodi med peterico najznamenitejših enodnevnih klasik. Sezona na najvišji ravni cestnega kolesarstva se bo nadaljevala že konec tedna, in sicer na novi enodnevni preizkušnji, na dirki Pariz–Roubaix. Za slovenske hokejistke se bo popoldne nadaljevalo svetovno prvenstvo tretjega kakovostnega razreda v Latviji. Po tekmi proti Poljakinjam se bodo danes pomerile s Slovakinjami.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Vsak prvi ponedeljek v mesecu pa med Imeni tedna razglasimo Ime meseca. Kdo je torej postal Ime meseca februarja?

Avtor: Rok Kužel

10:30
Novice

Za Ime tedna glasujejo tudi kandidati, ki so najbolj zaznamovali minuli teden.

Avtor: Rok Kužel

Med tremi kandidati za Ime tedna poslušalci glasujejo za tistega, za katerega menijo, da si je s svojim dejanjem ali dosežkom zaslužil njihov glas.

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Da se greh pove, grešnika pa ne, je rad dejal pokojni Pavel Medvešček, ki so mu posoški staroverci zaupali izročilo predkrščanskega verovanja. A staroverstvo ni bilo živo samo v Posočju, ampak tudi na Krasu, kar pričajo staroverska naravna obredna mesta, ki jih dobro pozna Boris Čok. V svet staroverstva ali kot raje reče sam naravoverstva, ga je vpeljala že bižnona oziroma prababica in tako praktično že vse od mladih let zbira pričevanja starejših ljudi o staroverskih obredih o svetih krajih predkrščanske dobe. Pred tremi leti je ustanovil slovensko rodnoversko skupnost Otroci Triglava, pred kratkim pa je izšla tudi njegova nova knjiga V temi (ni) senc!, v kateri je zbral 12 let raziskovanja in zbiranja staroverskega izročila.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Seznam najboljših albumov vseh časov je lani posodobila revija Rolling Stone. Prvič ga je objavila že leta 2003, pripravili so ga ob pomoči 300 glasbenih profesionalcev, ki poudarjajo, da seznam ni dokončen in dokončan.

Avtor: Klara Zupančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Začenjajo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo nogometašic, ki bo prihodnje leto v Švici. Slovenska ženska reprezentanca bo v petek gostila Moldavijo, prihodnji teden bo gostovala v Severni Makedoniji. Ob nogometu se posvetimo še novi sezoni tekmovanj v športnem plezanju.

Avtor: Mojca Breskvar

Gary Clark Jr. je ime, ki je dobro znano vsem ljubiteljem kitarske glasbe. Od prodora v sredinski tok popularne glasbe je zdaj minilo že več kot desetletje, v tem času je Gary Clark postal precej zveneče ime. Tudi zaradi številnih sodelovanj, na primer s Foo Fighters, Alicio Keys in The Rolling Stones. Četrti studijski album JPEG RAW pa je njegov najbolj eklektičen poskus doslej.

Avtor: Jernej Sobočan

Koncertni album legendarnega glasbenika, ki je prišel iz upokojitve, kamor ga je pahnila bolezen mišičevja.

Avtor: Žiga Klančar

Zadnja sprememba: 29.03.2024 14:40:09

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt