Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 31.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Končuje se redni del sezone jadranske lige v košarki. V predzadnjem krogu sta se pomerili najboljši slovenski ekipi, Krka in Olimpija. Novomeščani se borijo za obstanek med regionalno elito, Olimpija za čim boljše izhodišče v končnici.

Avtor: Marko Polak

Zadnjega marca 1990 je klubska glasba dobila še ene začasne prvake. Pod vodstvom italijansko-nemške produkcije je zasedba Snap! prvič osvojila vrh britanske lestvice malih plošč.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Urša Pikec si je v sedmih letih nabiranja kuharskih izkušenj v Londonu sčasoma ustvarila dovolj močno ime, da zdaj v ožji ekipi svetovno znanega japonskega kuhanja, tudi lastnika Michelinove zvezdice, pomaga pri odprtju nove restavracije. O kuharski dinamiki, pokvarjenih ribah, francoski brigadi, zapovedani tišini in celo o posebnem kuharskem jeziku.

Avtor: Mitja Peček

V predzadnjem krogu rednega dela jadranske lige v košarki je Krka v Novem mestu gostila Olimpijo. Pred zadnjim krogom se počasi oblikujejo pari četrtfinala regionalnega tekmovanja. V končnici bo zagotovo igrala ljubljanska ekipa, medtem ko so možnosti novomeške za obstanek v ligi vse manjše. Košarkarske minute popestrimo še z namiznoteniškimi ob koncu mednarodnega turnirja na Otočcu.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

Danes se bomo s knjigo pod pazduho spet podali na planinski izlet. Pravzaprav nas bo popeljal Marjan Bradeško, sicer magister računalništva, je začel pisati že v osnovni šoli in nadaljeval s članki za Planinski vestnik. Avtor dveh popotniških vodnikov in dveh poslovnih priročnikov je v svoji zadnji knjigi Hodim, torej grem, ki je njegovo prvo leposlovno delo, opisal marsikomu neznane kraje, ki jih je raziskal in prehodil. Eden takih leži na najsevernejših obronkih Trnovskega gozda, kjer so za nekoč velikimi kmetijami ostali le razvaline in prelepi razgledi, tudi na Julijske Alpe, ki od tam niso prav pogosto ujeti v objektiv. Knjiga je izšla pri Planinski založbi, pri kateri prav s planinskim leposlovjem skušajo ljudem približati tudi take ne najbolj poznane in obiskane hribe, kot je vrh Skopice, na katero se je v družbi še nekaterih novinarjev in Marjana Bradeška podala Veronika Gnezda.

Avtor: Veronika Gnezda

10:30
Novice

Nedeljska gostja je Alenka Sottler, akademska slikarka in mednarodno uveljavljena ilustratorka, ki je poleg številnih nagrad in priznanj, zlasti v Združenih državah, kjer je postala tudi častna članica Združenja ameriških ilustratorjev, nedavno dobila še eno priznanje: newyorška revija 3X3 Magazin, revija za sodobno ilustracijo, ji je namenila sedemnajst strani dolgo predstavitev njenega opusa, skupaj z ilustracijami za nov prevod knjige Bambi, ki si ga je nekoč prisvojil Walt Desney. »Presenečeni smo nad globino in lepoto vaše interpretacije pripovedi,« so zapisali. In nove podobe Bambija slovenske ilustratorke so obkrožile ves svet.

Avtor: Nina Zagoričnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Igor E. Bergant

12:30
Novice

Praznična nedelja ponuja eno najslovitejših enodnevnih kolesarskih klasik, dirko po Flandriji, ki bo letos minila brez obeh slovenskih zvezdnikov, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Močnega aduta bo imela Slovenija tokrat v Mateju Mohoriču, članu ekipe Bahrain Victorious. V popoldnevu se podrobneje posvetimo domačemu nogometnemu prvenstvu, jadranski ligi v košarki in mednarodnemu namiznoteniškemu turnirju na Otočcu, pogled pa usmerimo tudi v prihajajoči mesec in pestro aprilsko športno ponudbo. Ta bo v prvem tednu bogatejša za boje slovenskih hokejistk, ki so se odpravile na svetovno prvenstvo v Latviji, na Kitajskem pa se začenja svetovni pokal v športnem plezanju.

Avtor: Nina Smole

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 29.03.2024 14:25:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt