Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 30.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Košarkarski klubi v evroligi, najelitnejšem evropskem tekmovanju, končujejo redni del sezone. Na vrhu lestvice je Real Madrid, ki ima že zagotovljeno končnico. Za preostale vstopnice za to pa se obeta še oster boj drugih v zadnjih dveh krogih.

Avtor: Luka Skarlovnik

Dve skladbi Erica Claptona, enega najbolj cenjenih kitaristov vseh časov, ki bo prav danes dopolnil 79 let. Spomnili se bomo njegovih začetkov v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je zaslovel z igranjem v zasedbah Yardbirds ter predvsem Cream, ter solistične kariere, ki jo je zaznamovala tudi smrt njegovega sina.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Nekdaj so rekli komu, ki je imel umazana ušesa, da mu raste repa v ušesih. In zato smo se začeli oboroževati z ušesnimi palčkami, ki pa morajo po mnenju otorinolaringolov na seznam za pregon. Ni ga, ki v ušesih ne bi imel vsaj neke oblike ušesnega masla. In najbolje ga je – če ste zdravi in brez slušnih aparatov – pustiti pri miru. Na zadnjo marčevsko soboto se nam je v Radiovednih znova pridružil Nik Škrlec, ki se podaja na voskasto odisejado v notranjost naših ušes.

Avtor: Nik Škrlec, Maja Ratej

Košarkarji Krke v predzadnjem krogu rednega dela jadranske lige gostijo Olimpijo. Novomeščani se krčevito borijo za obstanek in potrebujejo zmago nad večnimi tekmeci iz Ljubljane. Nedaleč stran, na Otočcu, gre h koncu mednarodni turnir v namiznem tenisu, na katerem je številčna tudi slovenska zasedba.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Z Andrejem Brglezom o tem, da so oglasi za avtomobile dandanes zelo pestri, včasih tudi že čez mejo dobrega okusa. V zadnjem času so posamezne reklame za avtomobile bolj ozko usmerjene, namenjene točno določenim skupinam uporabnikov. Na ta način skušajo proizvajalci oziroma prodajalci ta ali oni avtomobil približati točno določenemu človeku in ga prepričati, da je namenjen prav njemu. Ni dvoma, da na številne potencialne kupce tovrstna reklama bolj ali manj deluje.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Pomembno je, kaj dajemo vase, toda v izobilju ponudbe, popustov in akcij pogosto spregledamo, kakšna je prehranska vrednost hrane, ki jo kupujemo, kako zdrava ali nezdrava je ta hrana. Največkrat ostane tudi povsem zakrito, kakšna je okoljska škoda v ozadju tega, kaj se znajde na našem krožniku.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice
13:30
Novice

Tokrat se odpravljamo v Francijo, kjer je na pohodu po glasbenih lestvicah mladi glasbenik Joseph Kamel. Sedemindvajsetletnik egiptovskih korenin je zaslovel v šovu talentov pred tremi leti, kmalu zatem pa se podal na samostojno glasbeno pot, ki jo je pred nekaj meseci kronal z dolgometražnim albumom Miroirs oziroma ogledala v prevodu.

Avtor: Jernej Sobočan

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Popoldanske športne minute namenjamo dogodkom na domačih prizoriščih. V nogometnem prvenstvu se 28. krog končuje s tekmama v Ljubljani in Celju. Olimpija gosti Koper, vodilno Celje se meri z Aluminijem. Predzadnji krog jadranske lige ponuja slovenski košarkarski derbi v Novem mestu, posvetimo pa se še mednarodnemu namiznoteniškemu turnirju na Otočcu.

Avtor: Miha Trošt

Od Bližnjega vzhoda do Zahodne Afrike z vmesnimi postanki v Braziliji, Južnoafriški republiki, na Slovaškem in v Surinamu. Capinàs, Msaki X Tubatsi, Ivana Mer, Saramaccan Sound, Ana Lua Caiano in le Seve pa so imena glasbenikov, ki jih boste nocoj slišali.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 29.03.2024 14:20:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt