Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 29.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Nova tekmovalna sezona svetovnega pokala se za športne plezalce in plezalke začenja na Kitajskem. Prvo ime slovenske reprezentance ostaja Janja Garnbret, ki je ta hip edina uvrščena na olimpijske igre v Parizu.

Avtor: Mojca Breskvar

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenska moška rokometna reprezentanca je bila uspešna v olimpijskih kvalifikacijah in se je uvrstila na igre v Parizu. Enak cilj ima tudi ženska reprezentanca, ki jo kvalifikacijski turnir še čaka. Selektor Dragan Adžić je objavil seznam igralk, na katere računa v olimpijskih, pa tudi za zadnji dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Rokometne minute prepletemo z atletiko in sezono Kristjana Čeha, ki se je v olimpijski sezoni odločil za menjavo trenerja.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Današnja reportaža je lahko zamisel za planinski izlet po marsikomu neznanih krajih, umik v samoto, pa tudi knjižni namig. Marjan Bradeško, sicer magister računalništva, je začel pisati že v osnovni šoli in nadaljeval s članki za Planinski vestnik. Avtor dveh popotniških vodnikov in dveh poslovnih priročnikov je v svoji zadnji knjigi Hodim, torej grem, ki je njegovo prvo leposlovno delo, opisal marsikomu neznane kraje, ki jih je raziskal in prehodil.

Avtor: Veronika Gnezda

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Teden dni po drugem najhujšem terorističnem napadu v zgodovini Rusije se z našo moskovsko dopisnico posvetimo tudi vnovičnemu ruskemu napadu na glavno mesto Ukrajine v zadnjih tednih, poteku petletne pogodba o tranzitu ruskega plina čez ukrajinsko ozemlje v Evropo in LGBT gibanju, ki so ga v Rusiji uvrstili na seznam skrajnih in terorističnih organizacij.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Igor Bergant

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgič zelo dobro nastopa na turnirju svetovne serije v Južni Koreji, zaradi katerega je izpustil domači turnir nižje ravni na Otočcu. Ob namiznem tenisu minute namenjamo še Marku Balohu, ekstremnu kolesarju na dolge razdalje, ki je pred leti postal prvi človek, ki je v štiriindvajsetih urah prevozil več kot 900 kilometrov.

Avtor: Jure Jeromen

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Ko nanese na pričakovanja, so pripombe lahko kaj različne. Iz Filadelfije se je pred šestimi leti z rastočo karizmo in posebno rapersko naglico oglasila Tierra Whack. Zatem smo raperko in umetnico govorjene besede spremljali v različnih duetnih navezah, nekaj njenih sporadičnih singlov pa je že nakazovalo premike v njenem slogu. Tierra Whack je naposled prispela do albumskega prvenca, ki bi mu lahko očitali marsikaj, saj so bila pričakovanja pred izidom del World Wide Whack dolgotrajna, vmes pa so se ta morala prilagajati. Galerija bo s Tierro Whack precej mehkejša, kot se je, seveda, pričakovalo, da bi lahko bila. Kljub temu raperka in zdaj tudi izvajalka soula iz okolja, ki ima na ameriškem ustvarjalnem zemljevidu vselej posebno mesto, poskrbi, da bo rubrika stilistično še bolj raznolika. Zastopanost dam bodo potrdile še Willow Smith z izjemnim novim singlom, prav tako vzpenjajoča se Alabamčanka Flo Milli in tudi Londončanka Little Simz. S svojo novo pesmijo premierno nastopi tudi viški raper Žile. Zaradi sredinega gostovanja v Ljubljani pa v dveh zanimivih kombinacijah tudi vzhodnoobalna hiphop avtoriteta Conway The Machine.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V zadnji marčevski epizodi RH 202 bomo postregli z izborom svežih elektronskih stvaritev domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, kot so Skrillex, Argy, BLOND:ISH, Alesso ter GT in Mark Pihlar s slovenske tehno scene, v drugem delu oddaje pa nas čaka enourna mešanica izbranih melodičnih house in tehno ritmov, ki jih bo na našem radijskem odru stregel slovenski producent in didžej Animula.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 29.03.2024 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt