Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 27.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini pomerila z eno najboljših reprezentanc sveta in nekdanjo evropsko prvakinjo Portugalsko, za katero že več kot dvajset let igra njen prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Avtor: Luka Petrič

Zgodbe iz slovenskih glasbenih studiev.

Avtor: Andrej Karoli, Mojca Jevšek

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove slovenske glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah gostila Portugalsko. Zanimivostim in odzivom s prve medsebojne tekme proti zvezdniški reprezentanci in nekdanji evropski prvakinji primešamo pričakovanja slovenskih hokejistk, ki se odpravljajo na svetovno prvenstvo v Latviji.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

"Kar nekaj časa sem se otepala, da bi se sklad imenoval po Aniti, po meni. A ker nas je 'zvez prijateljev mladine' kar nekaj in ker ugotavljamo, da zaradi tega sredstva ne prihajajo do nas, sem sklenila, da naj ima moje ime. Kajti vsak cent ima tukaj točno določeno pot, ki je ves čas preverljivo porabljen, in ves čas bomo reševali najtežje zgodbe. In te vselej, ampak res vselej, ko so rešene, vračajo družbi," je ob ustanovitvi novega, samostojnega sklada, namenjenega takojšnji pomoči v najbolj urgentnih primerih finančnih stisk povedala predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. Ime mu je posodila tudi zato, ker je med tistimi, ki so nenehno na terenu in prav zato najbolje vedo, kako pomembno je, da ljudem lahko pomagajo takoj, še preden se življenje in finančne posledice zapletejo z izvršbami, preden se ljudje zaprejo vase in otrpnejo pred problemi, preden vanje zdrsnejo tudi otroci staršev, ki se ne znajdejo več. "Ljudje se po tem, ko jim plačamo najbolj kritične račune, včasih prav zgrudijo in zjočejo od olajšanja in ne vedo, kako naj se zahvalijo, zato hvala vsem, ki nam boste z donacijami omogočili, da jim bomo lahko pomagali."

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

"Veste, vojna je strahotna, pa vendar večini otrok, ki so jo doživeli, nato vseeno nekako uspe živeti dokaj normalno življenje," pravi otroška pediatrinja, humanitarka dolgoletna predsednica Slovenske filantropije dr. Anica Mikuš Kos. In zelo dobro ve, o čem govori, saj je kot majhna deklica del otroštva s starši preživela v partizanih in se razmer v partizanski bolnišnici, strahu, a tudi drobnih dogodkov, ki so ji vlivali upanje, še dobro spomni. Pozneje so ji tudi te izkušnje prišle prav, ko je kot strokovnjakinja pomagala žrtvam vojne na različnih koncih sveta. Od česa je odvisno, kako bo na otroke vplivala taka travmatična izkušnja, kako nanje vpliva dolgotrajno begunstvo, kako jim pri prebolevanju travm lahko pomaga skupnost in kako strokovnjaki?

Avtor: Jana VIdic

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Luka Hernet o zadnji sladici pred izidom prve plošče z naslovom "To ti vračam, tvoje je".

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Elinda Labropoulou je izkušena grška novinarka, ki dela za največje svetovne medijske hiše, kot sta CNN in Washington Post. Pokrivala je grško dolžniško krizo, begunsko krizo, poročala je tudi s Kosova, iz Kitajske, Irana, v prostem času pa vodi idiličen hotel ob Jonskem morju. O novinarstvu včasih in danes ter tudi o tem, kako se je končalo snemanje vudu obreda na Haitiju, bo Elinda povedala več v Evropi osebno.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Popoldanske športne minute namenjamo cestnemu kolesarstvu in tradicionalni junijski dirki po Sloveniji. Prireditelji so na novinarski konferenci razkrili traso jubilejne, že 30. izvedbe dirke.

Avtor: Sandi Škvarč

Sploh obstaja kar koli, česar nova globalna superzvezdnica Tyla nima? Petje 22-letne Južnoafričanke spominja na rajsko breztežnost. Njeni songi so načeloma soul-pop nežnosti, toda vsebnost hiphopa v njihovih strukturah je resnično izdatna. Polega tega se Tyla pogosto, a vendar ne prevečkrat, zaplete v opojen afro-pop. Medtem ko se ljubljenka generacije Z predaja amapianu, zveni kot Beyoncé, ko pa jo prevzema bolj standarden R&B, pa se lepotica nezavedno podredi vokalnemu načinu, ki ga zastopa, najbrž res kar njena predhodnica, SZA. Tyla je že tudi gremijevka. Pričakovanja pred izidom njenega debitantskega albuma so bila upravičeno velika. In zato je sedanje navdušenje nad slišanim zavitkom tako zelo pomirjajoče.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Ko se zdi, da višje ne gre, da bolje, ne more biti, pride naokoli Tadej Pogačar in postavi letvico še višje. Štiri zmage v enem tednu, za povrh še ena sprinterska. To nikomur na enotedenskih dirkah ni uspelo že 40 let, 41 let pa je minilo, odkar je bila nazadnje tako velika razlika med prvim in drugim. Pogačar je konkurenco ugnal za 3:41.

Gost Toura 202 je športni direktor Pogačarjeve ekipe UAE Andrej Hauptman. Z voditeljem Luko Petričem in stalnim članom valovskega kolesarskega podkasta Igorjem Tomincem se pogovarja o Pogačarjevi premoči, o njegovi izjemni pripravljenosti, o traktorju, ki je postal Lamborghini, torej o Domnu Novaku in tudi o pristopu za osrednja cilja letošnje sezone, za Giro in Tour.

Avtor: Luka Petrič

Zadnja sprememba: 27.03.2024 11:25:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt