Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 17.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Zanimivosti iz Andore, najmanjše države organizatorke tekem svetovnega pokala, ujamete v jutranjem športnem utrinku.

Avtor: Marko Polak

Nova sik epizoda Jezikanja se podaja na polje neznanega. Itak, sleng je govorica mladih, ki hočejo biti kul, drugačni, tudi nerazumljivi govorcem standardnih oblik slovenščine. Čekiramo bolj ali manj znane, pa tudi bolj ali manj stare slengovske izraze. Dropnemo v eter vse, kar prenese majk Vala 202.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Smučarski skakalci so se iz Lillehammerja preselili v Vikersund, kjer jih čaka drugi izmed treh letošnjih letalskih koncev tedna. Zanimivosti pred prvimi poleti v sezoni prepletemo z utrinkom iz Singapurja, kjer na najmočnejšem turnirju začetka namiznoteniške sezone navdušuje tudi Darko Jorgić.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

V New Yorku so prejšnji konec tedna pripravili tako imenovani showcase festival New Colossus. Na sedmih neodvisnih prizoriščih se je predstavilo več kot 140 zasedb ter posameznic in posameznkov. Kot je za take dogodke značilno, pa so priredili tudi številna predavanja o glasbenem poslu. Nekje je treba začeti – New Colossus Festival je odlično izhodišče za glasbeni preboj v Združenih državah.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tudi svežnji protiinflacijskih ukrepov, kot je zadnji, vreden 1,7 milijarde evrov, pa različne enkratne pomoči, ki jih hrvaška vlada namenja prebivalcem, ne lajšajo bistveno vse višjih življenjskih stroškov in ne spreminjajo dolgoletnih demografskih trendov. Nataliteta nezadržno pada, izseljevanje pa se nadaljuje, tako da celo število predstavnikov po volilnih enotah že dlje časa ni sorazmerno s številom prebivalcev. Zato je hrvaško ustavno sodišče zdaj z razveljavitvijo pristojnega zakona zakonodajalce prisililo k iskanju ustreznejših rešitev. Za po njihovem mnenju ustreznejšo ureditev posvetnega družinskega življenja, v kateri bi se ženske spodobneje oblačile, brez izzivanja moških skušnjav, bile bolj predane družini in poslušne možu, ki bi znova postal avtoriteta v krščanski zakonski zvezi, v že 10 hrvaških mestih vsak mesec moli skupina katoliških moških. Njihovi liberalnejši nasprotniki pa svarijo pred poljskim scenarijem, torej manjšanjem pravic žensk in slabšanjem njihovega položaja v družbi.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Aleš Mendiževec je magister ekonomije in doktor filozofije. Pred kratkim je izšel njegov prvenec Naključje in jaz – Filozofija za Louisa Althusserja.

Avtor: Nataša Štefe

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tatjana Pirc

V ljubljanskem Cankarjevem domu se začenja 26. Pripovedovalski festival, ki letos z zgodbami izpostavlja Indijo Koromandijo kot domišljijsko deželo obilja.

Avtor: Rok Kužel

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Biatlonci sezono končujejo v Oslu, kjer sta že bili obe sprinterski preizkušnji. Kolesarji sezono nadaljujejo v Italiji, kjer je na sporedu prvi spomenik med Milanom in San Remom.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Pay for Soup je nov bend na domači glasbeni sceni, ki je februarja izdal prvenec Bathhouse. Na njem je štirinajst skladb, med njimi Madeleine, ki jo v družbi basista Andre-a Droge (Andre Droga) predstavljamo v oddaji.

Avtor: Neja Jerant

Poleg preostale sveže muzike tokrat oddaja predstavlja domačega umetnika Nejca Čulka, ki deluje pod imenom People I'm Not. Zdaj ustvarja garažni indie pop, se pa na mini albumu, ki prihaja aprila, ne bo omejil na samo ta žanr.

Avtor: Žiga Klančar

Na sveže skalibriran galerijski kompas najprej pokaže proti veteranu Musiq Soulchildu. Njegov prepoznavno prenasičeni R&B na novem kolaborativnem albumu podpre hiphop producent Hit-Boy. Prvi se na prizorišče vrača po šestih mirnih letih, drugi počasi prihaja k sebi, saj je v letih 2019 in 2020 sodeloval pri produkciji kar devetnajstih različnih albumov. Da bo eksperimentalna mera soula polna, poskrbi še Teksašanka Liv.e. In da ne bi povprečna vsebnost trapa v rubriki prenagljeno upadla, se s svojega novega čudaškega albuma brezsramno vpokliče še Yeat.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov večer na Valu 202 bomo tudi tokrat opremili z izborom svežih elektronskih kreacij. Med drugim bomo slišali nov izdelek glasbenega projekta KUU, ki ga poganjata prekaljena ustvarjalca Alex Metric in Riton, prihaja tudi nekaj izjemnih house, deep in tech house novosti, ki so jih dostavili Jamie Jones, Franki Rizardo in Kolter, v drugi polovici oddaje pa nas bo z gostujočim miksom temačno-hipnotičnih ter predvsem hitrejših klubskih ritmov razvajal član Ljubljanskega kolektiva in založbe Kibernet Kriminalität Jure Volk, umetniško Variable.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 17.03.2023 02:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt