Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 24.1.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice
08:00
Jutro: Oasis

V rubriki Tri v vrsto se spominjamo britanske zasedbe Oasis, ki je pred četrt stoletja osvojila glasbene lestvice z eno najdaljših skladb vseh časov. All Around The World namreč krepko presega devet minut.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Alpske smučarke so se iz Cortine preselile na Kronplatz, kjer jih čakata zadnja veleslaloma pred svetovnim prvenstvom. Zanimivosti pred tekmama prepletemo z odzivi po izboru najboljših judoistov preteklega leta.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Alpske smučarke so se s Cortine preselile na Kronplatz, na Valu 202 ujamete zanimivosti z veleslalomske preizkušnje.

Avtor: Marko Cirman

Mini odbita serija išče alternative družbenim omrežjem, ki jim uporabniki očitajo izgubo skrbi za blaginjo skupnosti. V drugi epizodi spoznavamo Mastodon, vesolje vozlišč, ki ima odprti protokol in spodbuja komunikacijo med skupnostmi z različnimi zanimanji.

Avtor: Maruša Kerec

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Potem ko so države sveta pred skoraj osmimi leti pristopile k podpisu Pariškega podnebnega sporazuma, danes ugotavljamo, da smo daleč od takratnih obljub. Da smo zelo zašli in da praktično skoraj ni več upanja, da bi segrevanje ozračja zamejili pod stopinjo in pol v primerjavi s predindustrijskim obdobjem, svari Saleemul Huq, direktor Mednarodnega centra za podnebne spremembe in razvoj v Bangladešu. Kot eden redkih ljudi lahko reče, da se je udeležil prav vseh dozdajšnjih podnebnih vrhov, na katerih sodeluje kot pogajalec v imenu najranljivejših držav. V torkovem Vročem mikrofonu z njim pretresamo, kaj pomeni lanska zaveza držav za ustanovitev sklada za izgubo in škodo, ki velja za največji uspeh vrha v egiptovskem Šarm el Šejku, in kaj lahko nerazviti svet pri ukrepanju zoper posledice podnebnih sprememb nauči razvitega. V Bangladešu, denimo, so poplave in cikloni v preteklosti vzeli na tisoče življenj, danes pa so to številko skrčili skoraj na nič.

Saleemul Huq je bangladeško-britanski znanstvenik in direktor Mednarodnega centra za podnebne spremembe in razvoj. Podrobno je spremljal vseh 27 podnebnih konferenc v zgodovini, revije Nature ga je uvrstila med 10 najbolj vplivnih znanstvenikov na svetu za leto 2022.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Obsežen fotografski projekt Spregledane Mankice Kranjec v ospredje postavlja delavke, ki so temelj naše družbe in so junakinje našega vsakdana. Na piedestal postavlja tiste ženske, ki skrbijo, da se naš svet v mirnem času ne ustavi, v času krize pa se ne zlomi. Ta nevidna delovna sila je pogosto spregledana, podplačana in redko dobi možnost, da je slišana.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odzivi po prvem od dveh veleslalomov alpskih smučark na Kronplatzu in aktualne novice ob slalomu v Schladmingu bosta osrednji temi popoldanskih športnih minut.

Avtor: Tomaž Langerholz

Po krepkem desetletju je v oddajo Izštekani znova prišla ljubljanska indie zasedba AKA Neomi. S čudovitim nizom novih pesmi, sprehodom do začetkov in nazaj ter z imenitnimi gosti. Aranžmaji so bili opazno pritajeni, odeti v manj elektronike, bolj organski, kot smo vajeni.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Obalni rokerji iz skupine Zmelkoow na plošči 10/10 duhovito sproščajo, tako kot smo od njih navajeni. Kot vedno malce zbadajo in so lucidno navihani. Prefinjeno ter brez sramu opozarjajo na dogodke in situacije, ki bi jih moral opaziti vsak član ali članica naše družbe. Obširno o novi glasbi pa tvorec besedil in glavno grlo zasedbe Goga Sedmak.

Avtor: Jernej Vene

V večeru na Valu 202 pospremimo finale nočnega slaloma v Schladmingu.

Avtor: Igor Tominec

Zadnja sprememba: 24.01.2023 02:45:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt