Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 21.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Kajakaška zveza Slovenije na tacenskih brzicah gosti mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah. Domača tekma za slovenske predstavnike in predstavnice je ena najpomembnejših v letu, po tej se bo namreč oblikovala reprezentanca za sezono 2024.

Avtor: Tomaž Langerholz

Prezgodaj je prezgodaj. Pri komaj 21-ih je pred 64. leti v prometni nesreči v Združenem kraljestvu umrl ameriški glasbenih Eddie Cochran. A vedno bomo imeli vsaj Summertime Blues.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

V državnem prvenstvu odbojkaric se bo zvečer nadaljevala finalna serija med Mariborčankami in Kamničankami, v Belgiji pa so kolesarji pripravljeni na start četrtega spomenika sezone, na dirko med krajema Liege in Bastogne.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

Predstavljamo simbolno verjetno najbolj mogočen drevesni primerek, ki ima v življenju Slovencev prav poseben pomen. V številnih umetniških delih, literarnih in verskih besedilih je murva v središču prostora in zaznamuje mesto posebnega dogodka. Na naših tleh ima murva družinsko simboliko, saj so ponekod na Primorskem ob poroki ali rojstvu otroka ob hišo zasadili ravno murvino sadiko. Po stari tradiciji murve še danes zelo cenijo, natančno obrezujejo v nenavadne oblike in negujejo. Pod murvo so se spletale družinske zgodbe, ljubezni, kupčije, babje čenče in otroške norčije. V Evropo so jo prinesli med drugo križarsko vojno v 12. stoletju prek Sicilije z namenom uporabe listov za krmo sviloprejk. Potujemo v Kobdilj na Krasu. Tam že 600 let raste Fabianijeva murva, najstarejše in najdebelejše sadno drevo pri nas.

Avtor: Kaja Ravnak

10:30
Novice

Primarijka Josipina Ana Červek je vso svojo aktivno delovno dobo posvetila onkološkim bolnikom ter uvedla številne nove metode zdravljenja. Med drugim je uvedla hormonsko zdravljenje bolnic z rakom dojk, ustanovila pa je tudi oddelek za akutno paliativno oskrbo. V zadnjih letih svoje profesionalne kariere pa je uvajala zdravljenje s kanabinoidi. Njeno delo je pogosto odstopalo od standardnih principov.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Na domačih nogometnih zelenicah se končuje 32. krog državnega prvenstva. Ob spremljanju tekme v Celju ujamemo najzanimivejše trenutke enodnevne kolesarske klasike v Belgiji. Na dirki med krajema Liege in Bastogne je številčna slovenska zasedba, prvi favorit za zmago je Tadej Pogačar. V popoldnevu podrobneje še o koncu pokalnega tekmovanja rokometašic, prihajajoči sezoni slalomistov na divjih vodah ter bližajočemu se evropskemu prvenstvu v judu.

Avtor: Uroš Volk

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 19.04.2024 14:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt