Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 20.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Manj kot dva meseca nas loči od začetka evropskega prvenstva v nogometu. V jutranji športni zgodbi na obisku pri Tomiju Horvatu in Jonu Gorencu Stankoviču ugotavljamo kako se slovenski reprezentanti pripravljajo na reprezentančno poletje.

Avtor: Luka Petrič

Od trenutka, ko so ušesa spoznala Ti si se bal, ves čas, ko sta se predvajala albuma Beenarni sistem in Mindhacker, do zdaj, ko je zunaj Boutique 99: četrt stoletja po začetku končno živo z bendom. Lara Baruca se je ta teden oglasila na Jutranjem koncertu in med drugim predstavila čisto svežo skladbo.

Avtor: Jernej Sobočan, Andrej Karoli

08:30
Novice

Tako kot lani so se tudi to pomlad naši radiovedni ekipi pridružili nadobudni osnovnošolke in osnovnošolci Osnovne šole Poljane. V drugi epizodi serije štafeto prevzema Ajda Kus, ki bo s Sofio in Eliso pri dr. Sergeju Pirkmajerju na ljubljanski Medicinski fakulteti preverila, zakaj je modrica sprva modre barve, nato pa postane zelena in celo rumena.

Avtor: Ajda Kus

Slovenski hokejisti so se v Bytomu v sklopu priprav na svetovno prvenstvo v Italiji še drugič pomerili s Poljsko. Do začetka prvenstva v Bolzanu jih čakata še dve prijateljski tekmi s Francijo. V domačih športnih dvoranah se končuje državno prvenstvo košarkaric, tik pred začetkom nove sezone pa so slalomisti na divjih vodah.

Avtor: Dare Rupar

09:30
Novice
10:30
Novice

Število električnih vozil je na cesti iz dneva v dan večje. Mnogi se sprašujete, kako je in bo s servisi, strokovnimi kadri, kako z recikliranjem baterij. Pa ne gre samo za baterije, zraven so elektromotorji in še kup elektronike, ki zahteva nova znanja in novo opremljenost servisnih delavnic. Kakorkoli, električni prihodnosti se je treba prilagoditi zdaj, poudarja Andrej Brglez.
Prilagajajo se že v Ljubljanskem podjetju Autocommerce, kjer so pred dnevi odprli kompetenčni center za baterije osebnih in gospodarskih vozil.
Zapeljemo novi Hyundai i20, opozorimo na prihod nove Škode superb in pohvalimo program Varno na kolesu.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Danes se končuje evropski teden mladih, ki ga Evropska komisija pripravlja vsaki dve leti. Namen je spodbuditi aktivno državljanstvo mladih po vsej Evropi in širše, a je tudi priložnost za pogovor o izzivih v življenju mladih ter o komunikaciji med mladimi in odraslimi. Veliko je namreč stisk in Center interesnih dejavnosti Ptuj je pred dnevi pripravil izobraževanje za strokovne pogovore z mladimi v stiskah in z različnimi oblikami tveganega vedenja. Irena Kodrič Cizerl zdaj ponuja nekaj poudarkov iz pogovora z vodjo delavnice Maticem Muncem.

Avtor: Irena Kodrič Cizerl

12:30
Novice
13:30
Novice

Tujejezična glasba, ki jo redko slišite.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Sobota prinaša prve tekme 32. kola nogometnega prvenstva. V popoldanskih športnih minutah preverimo izid tekme v Stožicah med Olimpijo in Aluminijem, posvetimo pa se še začetku izločilnih bojev tekmovanj onkraj Atlantika, košarkarske lige NBA in hokejske NHL, v katerih bosta imela v svojih moštvih vidni vlogi Luka Dončić in Anže Kopitar.

Avtor: Nina Smole

DRUGA GODBA 40
Ideja o ustanovitvi festivala Druga godba sega v leto 1984, ko so si Stane Sušnik, Zoran Pistotnik in Bojan Kavčič zamislili, da bi občinstvu ponudili tiste glasbene zvrsti in izvajalce, ki takrat niso imeli priložnosti, da bi se s svojo glasbo predstavili na katerem koli odru, prizorišču na območju takratne skupne države Jugoslavije. Tomaž Purkart je pripravil zanimiv pogovor in v ogledalo časa postavil štiri goste. Zoran Pistotnik in Bogdan Benigar bosta kronološko prevetrila festival z organizacijskega vidika, svojo festivalsko zgodbo nam bo skozi fotografski objektiv povedal mojster črno-bele fotografije Žiga Koritnik, Jane Weber pa je zaslužen, da so posnetki koncertnega dogajanja postali tudi pomembni arhivski zvočni dokumenti festivala Druga godba.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 20.04.2024 03:40:13

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt