Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 19.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Tadej Pogačar na vrhu svetovne lestvice nepretrgano vztraja že 134 tednov. V nedeljo bo nastopil na enodnevni klasiki med krajema Liège in Bastogne. Na četrtem spomeniku sezone je v preteklosti že zmagal, in sicer pred tremi leti. Tudi tokrat bo, ob poškodbah nekaterih tekmecev, osrednji favorit za zmago.

Avtor: Igor Tominec

V tokratni jezikovni zgodbi nastopajo veveriček, risa, volkulja in ... samica morskega psa. Ob vsem znanih članih družine: kravah, bikih, teletih in neplodnih stricih volih.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenska hokejska reprezentanca priprave na svetovno prvenstvo nadaljuje na Poljskem. V Bytomu se je včeraj pomerila s tamkajšnjo reprezentanco. V Ljubljani pa se je začela finalna serija državnega prvenstva med odbojkarji ACH Volleyja in kamniškega Calcita.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

Zakaj se nekateri mladi odločajo za kmetovanje? Kako se prebijajo skozi papirologijo in birokratske absurde? Zakaj trepetajo, ko na primer ob cvetenju viljamovk, tik preden jih ujamejo v steklenice, zapade sneg? Kaj se dogaja z malimi kmetijami, kaj z ekološkimi? In kaj lahko prispeva dopolnilna dejavnost, kot je turizem? Tudi to so vprašanja, na katera bomo slišali odgovore v reportaži s turističnih kmetij podravske in pomurske regije, ne bo pa manjkal niti recept za ajdovo pokovko.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo azijsko dopisnico o največji slovenski gospodarski delegaciji na Kitajskem, ki poleg trgovinskih odnosov tam krepi tudi kulturno diplomacijo. Dotaknili se bomo še razgretih razmer na Bližnjem vzhodu in pretehtali možnosti širjenja konflikta na celotno regijo …

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Smrekar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo pred majsko dirko po Italiji nastopil le še na enodnevni klasiki med krajema Liège in Bastogne. Prvi kolesar sveta bo na nedeljskem četrtem spomeniku sezone, na katerem je zmagal pred tremi leti, osrednji favorit za zmago. Popoldanske športne minute namenjamo še slovenski judoistični reprezentanci, ki se odpravlja na evropsko prvenstvo v judu v Zagrebu. Glavna adutinja reprezentance bo Andreja Leški, aktualna evropska prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov.

Avtor: Jurij Jeromen

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Pogosto so napvedi Nie Archives zgleden pop, skorajda sramežljivi pred posebnimi melodijskimi drznostmi. Zato pa ritmična podlaga, ki jo izrablja mlada Yorkirčanka ni nič drugega kot jungle oziroma drum n bass. Reklo bi se, da je Nia Archives bolj družinska artistka, po meritvah tresljajev, ki ji povzroča njen izraz pa pred sorodnica dvojca Piri & Tommy kot pa kolegice PinkPantheress. Nia Archives ima zunaj debi album Silence Is Loud, pri tem pa veseli, da je pevka in avtorica iz Bredforda res glasna. J. Cole bo le teden po nastopu s svojim protislovnim EP-jem Might Delete Later kot gostujoči v komadu Red Leather - sše eni kontraverznosti. Tega sta mu ponudila Future in Metro Boomin, ta dva tokrat y nadaljevanje marčevske kolaborativne izdaje. Albumski podaljšek sta Atlantčana naslovila We Still Don t Trust You. Svoje pa v zdaj že v globalnem besednem viharju doda še Drake. Vprašanje, ki ostaja, je le: ali je Drake avtentičen, ali pa ga je v spor pahnila kopija ustvarjena s pomočjo umetne inteligence. Med domačini bosta zmagovala Vazz in zasedba Capital Crew. Vmes pa se podvizajo kar trije tabori, znani že iz zgodnjih galerijskih let, poleg ikonskega jazzista Milesa Davisa tudi dve britanski pionirski down-tempo ekipi The Ballistic Brothers in Future Loop Foundation.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna v RH 202 prihaja izjemno spretna ukrajinska producentka in didžejka Zlata, ki bo v drugem delu oddaje postregla z enourno mešanico melodičnega housa in tehna.
Premierno bomo predstavili tudi novi singel vse opaznejšega slovenskega proizvajalca house ritmov Dina DZ-ja, prihaja tudi del prenovljenega debitantskega albuma, ki ga ob 20-letnici delovanja prinaša nemški dvojec Digitalism, petkov večer pa bodo krasile tudi sveže glasbene stvaritve priznanih ustvarjalcev, kot so LF System, Sonny Fodera, deadmau5 in mnogi drugi.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 19.04.2024 10:25:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt