Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 18.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Po zamenjavi travnate površine na stadionu v Stožicah sta se v zaostali tekmi 26. kola državnega prvenstva pomerila večna tekmeca Olimpija in Maribor.

Avtor: Boštjan Janežič

Glasbenik in učitelj glasbe je pred petimi leti z orkestrom nastopal po Kitajski. Ustavil se je tudi v mestu Hangčou, tam pa so ga povabili na ogled ene svojih mednarodnih glasbenih šol in mu hkrati − tako rekoč mimogrede – ponudili še službo. Ponudbo je, da si ne bi v prihodnosti očital zamujene priložnosti, sprejel. V intervjuju bo pripovedoval o svojem doživljanju sprememb(e) okolja; rojstno prekmursko podeželje je torej zamenjal za Hangčou, pred letom dni pa se je od tam preselil v še skoraj dvakrat večji Šenžen s skoraj 18 milijoni prebivalcev. Govoril bo tudi o razlikah in podobnostih pri svojem delu tukaj in tam.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V zaostali tekmi 26. kola nogometnega prvenstva sta se v Stožicah včeraj pomerila večna tekmeca Olimpija in Maribor, ki pa se v letošnji sezoni ne borita za naslov državnega prvaka. Proti temu pred zadnjimi petimi prvenstvenimi krogi zanesljivo drvijo nogometaši vodilnega Celja. V prihodnjih dneh se bo v obeh konkurencah, moški in ženski, končalo tudi domače odbojkarsko prvenstvo.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Število električnih vozil na cesti je iz dneva v dan večje. Kako je in bo s servisi, strokovnimi kadri, kako z recikliranjem baterij? Pa ne gre samo za baterije, zraven so še elektromotorji in kup elektronike, za katero so potrebna nova znanja in nova opremljenost servisnih delavnic. Da je to nujno in da se je električni prihodnosti treba prilagoditi zdaj, poudarja Andrej Brglez.

Pred dnevi so odprli kompetenčno središče za baterije osebnih in gospodarskih vozil. Kako deluje in kako je opremljeno, o tem generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo Jožko Tomšič.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vsako leto se nad našimi glavami seli na milijarde ptic, žuželk, netopirjev; njihova epska potovanja povezujejo celine in niso imuna na vpliv človeka, ki je zadal velik udarec zlasti selitvam velikih sesalcev. Kdo so selivci rekorderji, kaj jih žene in kako najdejo svoj cilj, bomo raziskovali v Frekvenci X ta četrtek ob 12.00 na Valu 202 na epskem potovanju z arktičnimi čigrami, skrivnostnimi netopirji mračniki, veličastnimi metulji monarhi in milijoni kopitarjev v afriških savanah.

Gostje:
dr. Al Vrezec, Nacionalni inštitut za biologijo
Primož Presetnik, Center za kartografijo flore in favne
dr. Rudi Verovnik, biotehniška fakulteta v Ljubljani
dr. Miha Krofel, biotehniška fakulteta v Ljubljani

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Lučka Kajfež Bogataj je lokalni sinonim za zavest o podnebnih spremembah. Pa ne samo lokalni! Poslušajte del sveže epizode podkasta Mihilizem.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po Valonski puščici se bo sezona enodnevnih kolesarskih klasičnih dirk v Belgiji končala še z dirko med krajema Liege in Bastogne. Na četrtem spomeniku sezone bo v nedeljo v konkurenci prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, obenem tudi njegova izbranka Urška Žigart, ki bo nastopila na ženski dirki. Na Kitajskem pa se končuje namiznoteniški turnir na najvišji ravni, na katerem med svetovno elito v Macau nastopa Darko Jorgič.

Avtor: Marko Pangerc

Šesti studijski album ameriškega glasbenika praznuje 40 let. Zvočni spomenik izjemnega umetnika.

Avtor: Andrej Karoli

V finalu državnega prvenstva se merijo odbojkarji najuspešnejših klubov zadnjih let, ljubljanskega ACH Volleyja in kamniškega Calcita.

Avtor: Boštjan Reberšak

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.
Borja bo predstavil novi album Shabake Hutchingsa z naslovom Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace (Impulse!, 2024), ki pomeni novo ustvarjalno poglavje, saj priznani londonski pihalec na njem ne igra več saksofona, ampak širok nabor flavt. Poleg tega bomo poslušali tudi nekaj z nove male plošče avstralskih hipnotikov iz zasedbe Glass Beams in napoved prihajajoče plošče britanskega hiphoparja Oscarja #Worldpeacea.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 18.04.2024 14:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt