Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 17.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Od začetka olimpijskih iger v Parizu nas loči le še 100 dni. Vse bolj so razvidni obrisi slovenske olimpijske odprave, ki bo zaradi uspehov v ekipnih športih ena največjih doslej.

Avtor: Uroš Volk

Od trenutka, ko so ušesa spoznala Ti si se bal, ves čas, ko sta se predvajala albuma Beenarni sistem in Mindhacker, do zdaj, ko je zunaj Boutique 99: četrt stoletja po začetku končno živo z bendom Lara Baruca.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove domače glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

V nogometni ligi prvakov bosta nocoj znana še preostala polfinalista, medtem ko se bosta na domačih zelenicah, v zaostali tekmi 26. kola državnega prvenstva, pomerila večna tekmeca Olimpija in Maribor.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Po maminem nenadnem odhodu sta Lana in njen brat živela z očetom in bolno babico in čeprav ji je bilo le sedem let, je oče vse več gospodinjskih bremen prelagal nanjo. Že v osnovni šoli je skoraj sama skrbela za nepokretno in vse bolj dementno babico, hkrati pa je bilo v družini vse več nasilja, poniževanja, nenehnega strahu in tudi pomanjkanja. Za Lano sta bila rešilna bilka šport in odhod v dijaški dom, a od tam se mora še vedno vsak konec tedna vračati v ledeno hladno sobo nad garažo, brez vode in sanitarij, in se braniti pred očetovim pričakovanjem, da bo iz prihrankov financirala še njegove stroške, predvsem pa opustila šolo in skrbela le za gospodinjstvo. Lana, ki je kljub obupnim in nespodbudnim razmeram vseskozi odličnjakinja, pa si želi za zmeraj oditi kam, kjer bo lahko v miru študirala in si morda kdaj lahko brez nenehnega preštevanja drobiža v denarnici privoščila tudi kepico sladoleda s prijatelji.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Potem ko je Iran sprožil vojaški napad na Izrael, ta pa se ga je skupaj z zaveznicami uspešno ubranil, je v zraku ostalo veliko vprašanj. Veliko več je “neznanega” kot “znanega”, veliko več “nepredvidljivega” kot “predvidljivega.” Zadnje dogodke na Bližnjem vzhodu nam bo v Vročem mikrofonu pomagal raztolmačiti in kontekstualizirati sloviti britansko-pakistanski pisatelj in aktivist Tariq Ali.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Posavski Kontradikshn je malce svojevrstna glasbena skupina. Bila je že označena za eno redkih slovenskih elektro-rokovskih atrakcij. Po kaljenju na tujih odrih fantje niso nikoli pozabili na domača prizorišča in pričakujejo koncertno živahno poletje 2024.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Martin Ladika je kantavtor, ki nastopa od zapora do kavča. Živi na hrvaški strani obmejne reke Kolpe. Razmišlja o žicah, mejah, Evropi, naravi … V preddverju zagrebškega džezovskega kluba pripoveduje in prepeva nekoliko drugačno zgodbo, ki je realistična in optimistična hkrati, pa tudi šaljiva in hipijevska.

Avtor: Luka Hvalc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se podrobneje posvetimo razpletu Valonske puščice, enodnevne klasične kolesarske dirke v Belgiji, in spremembam v vodstvu reprezentance smučarskih skakalk.

Avtor: Sandi Škvarč

Do sedaj je bila Fabiana Palladino znana le ko članica spremljevalnih zasedb drugih pop zvezd. Podobno kot njen slavni oče Pino, eden najbolj zaposlenih studijskih in koncertnih električnih basistov zadnjih štirih dekad. Mimogrede, kdo se ne spomni Pinovega ekskluzivnega zvoka brezprečkastega basa na prebojnih posnetkih angleškega pop matadorja Paula Younga. Naposled pa ima, sicer že v zreli glasbeni dobi, svoj prvenec tudi pevka in pianistka Fabiana Palladino. Fabianin istoimenski album je še en pop eksot, saj nas njegova zvočna konstrukcija nemudoma povede v drugo polovico osemdesetih, to je v čas, ko so svoja najboljša dela predstavljali Prince, Janet Jackson, Hall & Oates idr. Fabiana Palladino zveni odločno bolj moderno, a vendar bo že cederamski uvod naznanil kratkotrajen povratek Valu še kako sladkega uroka edinstvene zimzelenke Waterfall, dekliškega dvojca ali sekcije Prinčevega benda Wendy & Lisa.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Norvežan Mattias Thedens bo predstavil svojo skupino Gangar, Martin Štibernik in Roman Ratej bosta napovedala turnejo po Sloveniji Romachild, Delta Riff je predskupina Siddharte na letošnji slovenski turneji, vodja zasedbe Tit bo predstavil člane, Blaze Bailey je navdušen nad svojim novim albumom, za vrnitev v preteklost pa bo poskrbel legendarni Colosseum. Leta 1994 je posnel svoja zadnja nastopa v Nemčiji.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 17.04.2024 02:55:08

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt