Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 16.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V regionalnem košarkarskem tekmovanju se je začela končnica najboljše osmerice klubov, med katerimi je tudi slovenski predstavnik. Olimpijin nasprotnik v četrtfinalu je beograjska Mega, ki je redni del sezone končala mesto pred slovenskimi prvaki.

Avtor: Luka Skarlovnik

Nika Radjenovič se je s kolegico Andrejo Jagodic kot prva Slovenka s kolesom spustila s Kilimandžara. Njuna odprava ni imela le avanturistične note, ampak sta v ospredje postavili opolnomočenje žensk. V Tanzaniji sta spletli vezi z Eliakeney, lastnico turistične agencije, ki zaposluje predvsem vodnice in skrbi, da so za svoje delo dostojno plačane. Eliakeney je najmlajša od 14 otrok v družini in s svojim delom dosega pomembne premike. Nika in Andreja pa sta odpravo posvetili tudi tragično preminuli prijateljici.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

V jadranski košarkarski ligi se je začela končnica tekmovanja. Olimpija se v četrtfinalni seriji na dve zmagi meri z beograjsko Mego, ki ima prednost domačega igrišča. V oddaji podrobneje še o pričakovanjih slovenskih telovadcev in telovadk pred odhodom na evropsko prvenstvo v športni gimnastiki.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Na naših tleh ima murva družinsko simboliko, saj so ponekod na Primorskem ob poroki ali rojstvu otroka murvino sadiko zasadili ob hišo. Po stari tradiciji murve še danes zelo cenijo, natančno obrezujejo v nenavadne oblike in negujejo. Pod murvo so se spletale družinske zgodbe, ljubezni, kupčije, babje čenče in otroške norčije. V Evropo so jo prinesli med drugo križarsko vojno v 12. stoletju prek Sicilije za uporabo listov za krmo sviloprejk. Pri tem je pomembno vlogo pozneje v zgodovini imela Marija Terezija. Tokrat gremo v Kobdilj na Krasu. Tam že 600 let raste Fabianijeva murva, najstarejše in najdebelejše sadno drevo pri nas.

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Hrvati bodo prvič v zgodovini na parlamentarne volitve odšli v sredini tedna, kar pomeni dodaten dela prost dan in dobesedno praznik demokracije. Kampanjo je zaznamovala napoved predsednika države Milanovića, da bo postal novi premier, ustavno sodišče mu je aktivno vključevanje v predvolilne dejavnosti formalno sicer preprečilo. Kampanja je dokaj prazna in zožena predvsem na verbalne spopade med premierjem Andrejem Plenkovićem in predsednikom Zoranom Milanovićem. Komu kaže bolje, kaj bi prinesle morebitne spremembe, kakšni izzivi čakajo Hrvaško, katere so ključne dileme za boljšo prihodnost … Bodo uspešnejše Reke pravice (geslo okoli koalicije SDP) ali bodo zmagali Vsi izzivi (geslo HDZ)?

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Te igre bo konec je čisto zadnja predstava, ki bo doživela premiero v dvorani Male Drame. Avtor igre in uprizoritve je Matjaž Zupančič, eden najprodornejših sodobnih dramatikov, ki je v SNG Drama Ljubljana doslej ustvaril veliko legendarnih uprizoritev. Z uprizoritvijo besedila, nominiranega za nagrado Slavka Gruma 2023, pa postaja tudi največkrat uprizorjeni avtor na odru Male Drame. Z zadnjo premiero se tako simbolno kot dejansko poslavljamo od zdajšnje dvorane Male Drame, saj bo ta po celoviti prenovi povsem drugačna in delovala v drugem delu stavbe.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Nogometna liga prvakov zvečer prinaša prva povratna dvoboja četrtfinala tekmovanja. Atletico Madrid Jana Oblaka bo branil zadetek prednosti na gostovanju v Dortmundu, Barcelona bo gostila PSG. Slovenski rokometni reprezentanci pa sta po žrebu skupin v Parizu dobili tekmece na olimpijskem turnirju.

Avtor: Klemen Verlič

Texas so v studiu v Alabami preoblekli nekaj ob pomoči domače glasbene legende.

Avtor: Žiga Klančar

Sposobnost tenkočutnega zaznavanja sveta, dogodkov in posledic za naša življenja je odlika kantavtorja Sama Šobra. Vsakodnevni impulzi so mu narekovali nova besedila in melodije, tako je v zadnjih treh letih nabral nove ideje in jih zavil v glasbeni ovoj, ki valuje od folka do popa, bluesa in countryja. Poseben čar daje plošči Pasti zven akustičnih inštrumentov.

Avtor: Jernej Vene

V "razvitem svetu" si domišljamo, da je demokracija temelj, na katerem počiva naša svoboda. Skozi demokratične procese naj bi ljudje svoje ideje o svetu presnavljali v družbene dogovore/zakone, po katerih živimo. V kolesje demokracije lahko posredujemo različne ideje, ki postanejo razvojni modeli, potem pa se odločimo za najbolj optimalnega. Ali zadeva dobro deluje? Ali sploh deluje? In zakaj ne, če ne? In nenazadnje: kaj pa sploh izbiramo, kadar se na "Zahodu" igramo demokracijo?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 15.04.2024 15:15:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt