Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 14.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se nadaljuje v italijanskih Dolomitih. Prizorišče v Pietramurati vsako leto obišče velikansko število navijačev iz Slovenije.

Avtor: Dare Rupar

Osem let po smrti se spominjamo enega boljših interpretov soula ter ritma in bluza, Percya Sledgea. Čeprav je največkrat pel songe, ki so jih napisali (in tudi posneli) drugi, ostaja njegova največja uspešnica avtorska When a Man loves a Woman.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Rok Flander, nekdanji olimpijski deskar na snegu, je bele kuclje zamenjal za veličastno valovje obale otoške afriške državice, Mauricija. Vse presežke svoje energije je od tekmovalnih dejavnosti preusmeril v uresničevanje projekta odprtja restavracije. O prijaznih Mavricijčanih, posebnih vrstah lesa iz kolonialnih časov in iskanju notranjega jaza.

Avtor: Mitja Peček

Po včerajšnjem obračunu proti Paragvaju bodo slovenske rokometašice olimpijski kvalifikacijski turnir v Ulmu končale s tekmo proti Črni gori. Najboljši motokrosisti sveta pa se bodo pomerili četrtič v sezoni. Ob vznožju italijanskih Dolomitov je med osrednjimi favoriti za zmago Tim Gajser.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

V 20-ih letih jo je obiskalo 5000 obiskovalcev, neka družina iz Logatca celo 10-krat zapored, a vsako leto s kakšnim otrokom več. Drevo ima zgodbo in to, ki ga predstavimo zdaj, raste na 52 hektarjev veliki kmetiji v Zgornji Orlici. Majhen delež te zemlje pripada najvišjemu avtohtonemu drevesu v Srednji Evropi, smreki, ki je tako visoka, da so jo morali trikrat meriti. Območje okoli nje se gručasto razprostira po pohorskih obronkih že slabih 800 let, tako dolgo, da se je povzpela vse do 62,7 metra! Za primerjavo: grajski hrib skupaj z Ljubljanskim gradom je visok približno 100 metrov. Kot mogočna zastava Ribnico na Pohorju, v kateri je doma, postavlja na čisto poseben zemljevid.

Avtor: Kaja Ravnak

10:30
Novice

Nedeljska gostja je tokrat najboljša šahistka vseh časov Judit Polgar. Še vedno je edina ženska, ki se je borila za naslov svetovne prvakinje v šahu. Najmlajša je osvojila naziv velemojstrice, zelo veliko pa je storila tudi za enakopravnost in razvoj šaha. Zaradi vsega tega je svetovna šahovska zvezda. Njeno ime je Judit, toda sama se, še posebno kadar je v tujini, predstavi kot Džudit. Kako jo kdo kliče, ji je, pravi, vseeno. O njenih dosežkih, šahu in seveda izjemno zanimivem otroštvu se je z Judit oziroma Džudit Polgar pogovarjal Aljaž Golčer.

Avtor: Aljaž Golčer

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Slovenske rokometašice v Nemčiji lovijo olimpijske sanje. Na kvalifikacijskem turnirju v Ulmu je zadnja ovira na njihovi poti v Pariz favorizirana reprezentanca Črne Gore. Ob rokometu bomo ujeli tudi najzanimivejše trenutke dirke svetovnega prvenstva motokrosistov v Italiji, na katerem zastopata slovenske barve Jan Pancar in Tim Gajser, eden najresnejših kandidatov v boju za naslov svetovnega prvaka.
Med druge poudarke popoldneva sodijo še nastop ženske teniške reprezentance, ki je v Bratislavi končala kvalifikacije za zaključni turnir pokala Billie Jean King, začetek sezone športnih plezalcev na Kitajskem, priprave slovenskih hokejistov, ki jih konec meseca čaka svetovno prvenstvo, in dvoboji domačega nogometnega prvenstva.

Avtor: Aljaž Golčer

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 14.04.2024 03:40:18

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt