Aktualno

Terenski studio in navijaško središče na Ptuju

Danes smo ob Ptujskem morju spremljali košarkarsko tekmo slovenske reprezentance. V studiu se nam je pridružil tudi strokovni sodelavec Boris Zrinski

JBA_0592_jurebanfi
foto: Jure Banfi

Ker slovenski navijači športnih junakov ne morejo spremljati v Tokiu, na Valu 202 olimpijsko razpoloženje raznašamo po Sloveniji. Med poslušalce se odpravljamo s terenskim studiem in navijaškim središčem. Smo na Ptuju ob Ptujskem morju.

Danes smo skupaj z navijači že v dopoldanskih urah spremljali tekmo slovenske košarkarske reprezentance proti Španiji. V studiu se nam je pridružil nekdanji trener in strokovni sodelavec Boris Zrinski, ki je z Alešem Smrekarjem in Urošem Volkom komentiral napeto tekmo. Razplet je bil na koncu ugoden za Slovence, mlajšo ekipo, ki je v zadnjih minutah z odlično igro premagala izkušenejše Špance.

V popoldanskih urah smo se s kolesom popeljali po Dravski kolesarski poti, ki poteka skozi 4 države. Ob 710 kilometrov dolgi reki Dravi so na približno 150 kilometrih speljane tudi urejene kolesarske poti ob slovenskih bregovih, od Dravograda do Središča ob Dravi.

 

Ugotavljamo, da je Ptuj zelo mirno in zato prijetno mesto za družinsko življenje in turiste. Zanimalo pa nas je, kakšno pa je življenje mladih v najstarejšem slovenskem mestu? Pogovarjali smo se z dvema aktivnima predstavnikoma mlajše generacije, ki si želita, da bi bilo podobno angažiranih še več njunih vrstnikov. S Tajo Islamovič in Primožem Vidovičem smo se pogovarjali v centru interesnih dejavnosti Ptuj, ki je bil ustanovljen kot eden prvih mladinskih centrov v Sloveniji. Omogoča druženje, neformalno učenje, organizira pester izbor interesnih dejavnosti, počitniške programe, daje možnosti uresničevanja lastnih zamisli mladih in se vključuje v mednarodno sodelovanje. Prav v času našega obiska je v kletnih prostorih potekala ustvarjalna delavnica.

 

Ptuj je rodil tudi nekaj izjemnih Slovencev. Eden izmed njih je gotovo Dejan Zavec, nekdanji boksar, s katerim smo se pogovarjali o tem, kako je odraščanje in življenje na Ptuju vplivalo na njegovo kariero ter zakaj tudi po končani športni poti še vedno živi na Ptuju.

 

O domačem kraju in inspiraciji smo se pogovarjali tudi z lanskim nagrajencem Prešernovega sklada za življenjsko delo, fotografom in odličnim poznavalcem fotografij Stojanom Kerblerjem.

 

 

Foto: Jure Banfi