Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Kulturnice Mi smo posebna rasa knjižničarjev

20.05.2024

Vsa slovenska vozila potujočih knjižic na leto prevozijo 131 tisoč kilometrov, kar je več, kot če bi trikrat obkrožila svet. Obiskuje jih 20 tisoč članov, ki si na leto izposodijo približno 700 tisoč enot gradiva. Obiskujejo 830 postajališč v 90-ih slovenskih občinah in 15 postajališč na Hrvaškem, Madžarskem in v Italiji. Ljubljanska in mariborska potujoča knjižnica letos zaznamujeta 50 let delovanja, prvi bibliobus pa je na slovenske ceste zapeljal leta 1973 v Kopru. Kakšen je vozni park slovenskih potujočih knjižnic in kako drugačno je delo v potujoči knjižnici od dela v navadni, smo izvedeli tudi na Festivalu potujočih knjižnic, ki je potekal prejšnji četrtek v Ljubljani.

Ime tedna Jan Vajgl: Študenti nočemo biti zgolj pasivni opazovalci genocida, ki se izvaja v Gazi

20.05.2024

Ime tedna je postal Jan Vajgl, predsednik študentskega sveta FDV, kjer so se z okupacijo velike predavalnice pridružili mednarodnemu gibanju študentskih protestov za pravičnost v Palestini, od izobraževalnih ustanov pa zahtevali prekinitev akademskega in gospodarskega sodelovanja z izraelskimi institucijami. Pristojni so njihovim zahtevam v celoti ugodili in dogajanje v Gazi označili za genocid.

Zgodbe Komadi: Gledal tvoje sem oči sanjave

20.05.2024

Miloš Ziherl je bil med obema svetovnima vojnama uspešen slovenski glasbenik, igral je v različnih zasedbah in napisal nekaj čudovitih pesmi. Med njimi tudi ljubezensko Gledal tvoje sem oči sanjave. "Komad še danes zveni, kot bi ga igrali džezerji nekje v Sohu," pravi Vlado Kreslin, avtor najbolj znane sodobne izvedbe.

Nedeljski gost Bogdan Benigar: Danes je težje privabiti obiskovalce na koncerte

18.05.2024

Bogdan Benigar je vodja festivala Druga godba. Po izobrazbi je diplomirani pravnik in je že od otroštva povezan z glasbo. Bil je dolgoletni vodja Jazz Festivala Ljubljana in koncertnih serij Cankarjevi torki ter Glasbe sveta, pa glasbeni urednik na Radiu Študent, skratka, Benigar je človek, ki je močno zaznamoval glasbeno, predvsem koncertno dogajanje pri nas.

Aktualno 202 Turizem po ujmi: občina Kamnik

18.05.2024

Lanskoletne ujme so jo močno zagodle tudi na Kamniškem. Narasla Kamniška Bistrica je marsikje odnesla mostove, spreminjala strugo, za nameček so svoje dodali plazovi, ki so grozili še dolgo v jesen. Vse to je močno udarilo tudi tamkajšnje turistične ponudnike. Kako so prebrodili krizo?

Aktualno 202 Turizem po ujmi: kamp Šobec

18.05.2024

Po več kot obetavnem začetku lanske turistične sezone v kampu Šobec pri Bledu so v uspešnost nato posegle poletne in jesenske ujme. V avgustovskih, ki so najmočneje prizadele Koroško, jim je bilo precej prizaneseno, je pa kamp veliko škodo utrpel v novembrski ujmi. Pozanimali smo se, kakšna je bila škoda in kako jim jo je uspelo odpraviti pred začetkom letošnje sezone.

Aktualno 202 Martina Gojkošek: Na STO smo prepoznali pomembnost športnih prireditev

18.05.2024

Po avgustovskih popolavah pomembno vlogo pri ponovnem zagonu turističnih lokacij v Sloveniji igra tudi Slovenska turistična organizacija. Številke pred začetkom nove turistične sezone so zelo vzpodbudne. Kakšni so načrti za slovenski turizem, kako turiste vabimo v kraje, ki turistično še niso preveč obremenjeni ter zakaj so tudi športne prireditve zanimive za turizem, razlaga Martina Gojkošek, vodja korporativnega PR-ja pri Slovenski turistični organizaciji.

Aktualno 202 Turizem po ujmi: Koroška

18.05.2024

Koroška je do nedavnega veljala za butično turistično destinacijo zunaj glavnih turističnih tokov. To se je povsem obrnilo v obdobju korone, ko so ljudje iskali ravno to - odmaknjene kraje. Prostih mest v glavni turistični sezoni na turističnih kmetijah ni bilo več, vedno več obiskovalcev je spoznavalo koroško gostoljubje in odmaknjenost te naše najbolj severne slovenske regije.

Aktualno 202 Turizem po ujmi: Zgornja Savinjska dolina

18.05.2024

V Zgornji Savinjski dolini so po podatkih Razvojne agencije Savinjsko-šaleške regije poplave avgusta lani prizadele več kot 50 turističnih ponudnikov. Med njimi so bili tudi Kamp Menina, park cvetja Mozirski gaj in Športni center Prodnik. Pri njih smo preverili, kakšno je stanje skoraj eno leto pozneje.

Aktualno 202 Andrej Jelenc in Jakob Marušič: Čisto vsak evro od vstopnic nam pomaga pri obnovi kajakaškega centra

18.05.2024

Prizorišče letošnjega evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu je močno prizadela avgustovska ujma, ki je popolnoma uničila tamkajšnji kajakaški center. Skoraj 10 mesecev kasneje je podoba Tacna drugačna. Že dan po poplavah so tukaj začeli s čiščenjem prizorišča in s postopno obnovo centra. Obnova danes še vedno poteka, vendar je danes že vse nared, da evropsko prvenstvo poteka nemoteno.

Radiovedni Kako nastane virus?

17.05.2024

Od psihološkega opazovanja našega telesa in še bolj njegovega odziva na okolico tokrat Radiovedni potujejo v notranjost naših celic. Ukvarjajo se z zelo majhno zadevo, ki pa lahko marsikatero zagode človeškemu telesu, če se v njegovih celicah preveč namnoži. Seveda, današnja tema so virusi!

Petkova centrifuga Živimo v svetu, ki ga prežema sovraštvo

17.05.2024

Svet je postal, hočemo, nočemo, sovražen in nasilen, poln groženj, ustrahovanja, prezira, sramotenja, ... Nasilje in sovraštvo v najširšem možnem pomenu besed postajata del našega vsakdana. In takega ga je naredila izključujoča, nasilna politika vladajočih. Priletni atentator je na Slovaškem ustrelil predsednika vlade, na Evroviziji so obtožbe o sovraštvu in grožnjah kar deževale z vseh strani, pri nas zdravniki želijo, da jih država zaščiti pred nasilneži, v Palestini se stopnjuje genocid, ...

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt