Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Arhiv

Naval na šport Evropsko prvenstvo v nogometu in namizni tenis

14.06.2024

V Nemčiji se bo zvečer začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Uvodna tekma tradicionalno pripada gostiteljem, ki se bodo v Münchnu pomerili s Škoti. V ljubljanski dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, na katerem na visoko uvrstitev pred domačim občinstvom meri Darko Jorgić.

Antikviz Zobje

14.06.2024

Pet podatkov o zobeh, iščemo napačnega!

Jezikanje Ni Luke, Luka ali Lukata? Morda Lukana? Je Lukov ali Lukin uspeh?

14.06.2024

Ponovimo osnove! Kako sklanjamo imena in priimke? Poskusite z Luka, Jedrt, Karmen ali s priimki naših politikov, sklanjajte Emilija Stojmenova Duh, Irena Joveva ali Zmago Jelinčič Plemeniti.

Športna zgodba Evropsko prvenstvo v nogometu

14.06.2024

S slovesnim odprtjem in večerno tekmo med gostiteljico Nemčijo in Škotsko se bo v Münchnu začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na tem sodeluje tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko.

Proti etru Tina Vrbnjak: Lady Macbeth je vloga, ki bi jo rada raziskala

14.06.2024

"Niti ne gre zato, kaj bi rada igrala, ampak bolj s kom, kaj, v kakšnem konceptu in s kakšno možnostjo vpletenosti pri ustvarjalnem procesu. In pa seveda ekipa, kolegi!"

Naval na šport Evropsko prvenstvo v plavanju in namizni tenis

13.06.2024

V Beogradu se je začelo evropsko prvenstvo v vodnih športih, na katerem sta za prvi nastop slovenske odprave poskrbeli umetnostni plavalki. V dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, zadnji za popolnitev olimpijskih kvot v Parizu.

Tour 202 Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

13.06.2024

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.

Jajca Moraš.

13.06.2024

Leta 1999 je Janez Burger režiral prelomen film, v katerem na koncu mlad moški pripoveduje zgodbo o žogi. Rad bi igral košarko s prijatelji, a izkaže se, ko žogo, ki jo je kupil po akcijski ceni, končno napihne, da ni prava, ampak, kot reče sam, "taka, otroška". Ne le ta zgodba, celotni film V leru je domala popolna metafora; že naslov zadene bistvo.

Športna zgodba Finale košarkarske lige NBA

13.06.2024

Moštvo Dallasa je tudi na tretji tekmi finalne serije v ligi NBA izgubilo. Boston je bil na gostovanju boljši s 106:99 in je zdaj le še zmago oddaljen od naslova prvaka. Tako košarkarji Dallasa kot njihovi navijači pa še vedno verjamejo v preobrat, ki bi se zapisal v zgodovino.

Frekvenca X Bolgarska raziskovalna baza na Antarktiki

12.06.2024

Bolgarija je članica Evropske unije, ki vlaga v nekatere zanimive znanstveno-raziskovalne projekte. Od leta 1988 imajo na otoku Livingstone celo svojo antartktično postajo, kjer v sklopu različnih mednarodnih odprav potekajo raziskave s področja geologije, glaciologije, oceanografije, biologije, topografije … V aktualni ekspediciji so med drugim raziskovali vpliv podnebnih sprememb na ledenike in prisotnost mikroplastike na Antarktiki.

Šport 202 Ali navijači Dallasa še verjamejo v zgodovinski preobrat?

13.06.2024

Ponoči je v Dallasu potekala tretja tekma finala košarkarske lige NBA. Dobil jo je Boston, ki zdaj v finalni seriji vodi že s 3:0, povratek po takem zaostanku pa ni uspel še nobenemu moštvu v ligi. Luka Dončić je prvo ime teksaške ekipe in je izjemno priljubljen po celem svetu, ne le v Sloveniji in Dallasu. V trgovinah z navijaškimi artikli je v ospredju številka 77, (skoraj) vse se vrti okrog Dončića.

Avtomobilsko prometne minute Je velik športni terenec res bolj varen?

13.06.2024

Tudi pri nas ni malo tistih, ki se dobro počutijo predvsem v velikih, visokih in zmogljivih avtomobilih, čeprav jih na evropskih tleh še zdaleč ni toliko kot recimo v Združenih državah. Ne glede na to, ali je želja po takšnih avtomobilih odraz realnih potreb ali dobro usmerjenega marketinškega ustvarjanja želja po njih, imajo tovrstni avtomobili nekaj posebnosti, žal tudi smrtno nevarnih. Poskusi so namreč pokazali, da voznik s svojega mesta ne more videti otrok, ki so pred sprednjo masko – v enem od poskusov so jih pred avto posedli kar sedemnajst, ne da bi bili v voznikovem vidnem polju. Tudi višina in mesto, na katero je v avtomobilu nameščen motor, močno povečata verjetnost za hude poškodbe pešcev, slabša preglednost izza volana pa povečuje število poškodovanih kolesarjev in motoristov.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt