Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jutro

Antikviz Golobi

02.12.2022

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat oddajo posvečamo golobom. Pticam, za katere velja, da imajo dobro razvite čute.

Jezikanje Antonomazija?

02.12.2022

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oz. poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu. Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom antonomazija ... Kaj je že to? Z razlago nam tokrat pomaga Urša Kosmač, študentka slovenistike.

Globalna vas Na ogledu stanovanja tudi do 100 ljudi hkrati

01.12.2022

Tokratni gost Globalne vasi je antropolog dr. Žiga Podgornik Jakil, ki se je pred sedmimi leti, ko je svoje domače okolje za nekaj mesecev zamenjal za Berlin, nad njim takoj navdušil.

Jutro 202 Si upaš? Kviz o slovenskih filmih

30.11.2022

Poslušalci se preizkušajo v znanju slovenskega filma. Vodi Andrej Karoli. Interpretirata Katja Stojnić in Boris Kokalj.

Jutro 202 Instagram skupnosti: Maša, dons NE

28.11.2022

V seriji ponedeljkovih jutranjih oddaj gostimo spletne vplivneže, ki se trudijo splet (in svet) spreminjati na bolje.

Antikviz RTV

25.11.2022

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o javnem medijskem servisu RTV Slovenija, ki ima bogato in zanimivosti polno zgodovino.

Jezikanje Paronomazija?

25.11.2022

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature ali poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu. Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom paronomazija... Kaj je že to? Z razlago nam znova pomaga Urša Kosmač, študentka slovenistike in na splošno carska oseba.

Globalna vas Nad "prepametnimi" ne viha nosu

24.11.2022

Globalna vas se tokrat odpravlja v kraje, kjer ni bila še nikoli: obiskali bomo Guernsey, otok v Rokavskem prelivu ob obali Normandije, ki sicer leži ob francoski obali, a spada pod »britansko krono«. Tam živi somelje Lenart Černelič, ki je svoje izkušnje v visokem gostinstvu sicer več let zbiral v Londonu.

Jutranji koncert pri Andreju Masharik v živo pri Andreju

23.11.2022

Blues, rock in vse njune deviacije. Spretno preigravanje besed »Zdej se ljubiva s pogledi, se slačiva s kotički ust« in bendovski zvok, ki ga pomnijo tudi (naj)starejši. V živo, pred zajtrkom.

Nebuloze Miha Šalehar: Življenje nima tem

22.11.2022

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi začeli znova? Da bi pustili službo, zamenjali kariero, se preselili na drug konec sveta? Nataša s poslušalci in posebnim gostom - Mihijem o tem, kako bi se tega lotili.

Jutro 202 Instagram skupnosti: Dejan, Kruha in iger memes

17.11.2022

V seriji ponedeljkovih jutranjih oddaj gostimo spletne vplivneže, ki se trudijo splet (in svet) spreminjati na bolje. 

Antikviz Stranišča

18.11.2022

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o straniščih.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt