Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Najnovejše

Naval na šport Evropsko prvenstvo v nogometu in namizni tenis

14.06.2024

V Nemčiji se bo zvečer začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Uvodna tekma tradicionalno pripada gostiteljem, ki se bodo v Münchnu pomerili s Škoti. V ljubljanski dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, na katerem na visoko uvrstitev pred domačim občinstvom meri Darko Jorgić.

Antikviz Zobje

14.06.2024

Pet podatkov o zobeh, iščemo napačnega!

Jezikanje Ni Luke, Luka ali Lukata? Morda Lukana? Je Lukov ali Lukin uspeh?

14.06.2024

Ponovimo osnove! Kako sklanjamo imena in priimke? Poskusite z Luka, Jedrt, Karmen ali s priimki naših politikov, sklanjajte Emilija Stojmenova Duh, Irena Joveva ali Zmago Jelinčič Plemeniti.

Jutranja kronika G7 včeraj v znamenju Ukrajine, danes o Gazi in migracijah

14.06.2024

Voditelji skupine sedmih najbolj razvitih gospodarstev sveta G7 bodo drugi dan vrha na jugu Italije med drugim razpravljali o vojni v Gazi, migracijah in napetostih v indijsko-tihomorski regiji. Včeraj so dosegli politični dogovor o zagotovitvi 50-ih milijard ameriških dolarjev za Ukrajino z uporabo zamrznjenega ruskega premoženja. Druge teme: - Obrambni ministri Nata bodo po napovedih potrdili načrt, po katerem bodo vse orožje Ukrajini dobavljali prek zavezništva - Deževje in nizke temperature skrbijo hmeljarje v Savinjski dolini. Rast se je upočasnila, poleg tega grozijo bolezni. - Začenja se 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Odprli ga bodo gostitelji Nemci s Škoti. Slovenija se vrača po 24-ih letih.

Športna zgodba Evropsko prvenstvo v nogometu

14.06.2024

S slovesnim odprtjem in večerno tekmo med gostiteljico Nemčijo in Škotsko se bo v Münchnu začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na tem sodeluje tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko.

Jutranja kronika V Nemčiji se začenja evropsko nogometno prvenstvo

14.06.2024

Le še nekaj ur nas loči do začetka težko pričakovanega nogometnega dogodka leta na stari celini. 17-o evropsko prvenstvo bosta drevi v Münchnu odprli reprezentanci Nemčije in Škotske. Na prvenstvu bo prvič po 24-ih letih nastopila tudi Slovenija. Naša izbrana vrsta bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila proti Danski. To bo prva tekma te generacije na velikem tekmovanju. Druge teme: - Vojna v Gazi in migracije na dnevnem redu drugega dne vrha skupine G7. - Bosta Romunija in Bolgarija kmalu polnopravni članici schengena? - Novi onesnaževalci pitne vode v ospredju dogajanja na Bledu.

Proti etru Tina Vrbnjak: Ene stvari ne sodijo na oder

14.06.2024

Tina Vrbnjak je gledališka in filmska igralka, prvakinja SNG Drama, ki je poleg številnih vlog ustvarila tudi nekaj avtorskih projektov, ki so neke vrste laboratorij za osmišljanje novih idej sodobnega gledališča. Na 54. Tednu slovenske drame v Kranju je letos prejela nagrado za najboljšo igralko v predstavi Mrakijada, za vlogo Klavdije Jaklič v popularni televizijski seriji Gospod profesor pa nagrado Veliki plan, ki jo podeljuje Društvo slovenskih audiovizualnih igralcev. Njena vrhunska interpretacija pa je prišla do izraza v njeni zadnji uprizoritvi letošnje gledališke sezone SNG Drama, v igri Alica: nekaj solilogov o neznosnosti časa, v režiji Luke Marcena.

Radijski dnevnik Vlada s spremembo zakona o pomoči ribičem ureja nadomestila za izpad dohodka in pravno pomoč

13.06.2024

Vlada s predlogom spremembe zakona o pomoči ribičem predvideva nadomestila za izpad dohodka zaradi oviranega ribolova in pravno pomoč zanje. Ta bo obsegala povrnitev stroškov izvajalca pomoči, postopkov, varščine ter v primeru prisilne izterjave povračilo glob in kazni. Drugi poudarki oddaje: - Pomoč Ukrajini v ospredju srečanja skupine G7 in zasedanja obrambnih ministrov članic Nata. - Pojasnila Slovenije glede prošnje za sredstva iz solidarnostnega sklada so ustrezna, so potrdili v Bruslju. - Novi helikopterji bodo prilagojeni tako za helikoptersko nujno medicinsko pomoč kot za gorsko reševanje.

Naval na šport Evropsko prvenstvo v plavanju in namizni tenis

13.06.2024

V Beogradu se je začelo evropsko prvenstvo v vodnih športih, na katerem sta za prvi nastop slovenske odprave poskrbeli umetnostni plavalki. V dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, zadnji za popolnitev olimpijskih kvot v Parizu.

Tour 202 Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

13.06.2024

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.

Dogodki in odmevi Vlada bo ribičem zaradi hrvaškega oviranja njihovega dela omogočila nadomestilo za izpad dohodka in pravno pomoč

13.06.2024

Vlada je v državni zbor poslala spremembo zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško. Gre za spremembo dveh členov - prvi ribičem zaradi oviranega ribolova še naprej omogoča nadomestilo za izpad dohodka, drugi pa pravno pomoč. Vlada zagotavlja, da ribiči zaradi pravnih zadev ne bodo imeli nobenih stroškov. Drugi poudarki oddaje: - Policisti in vojaki zaradi nezadovoljstva s končanimi pogajanji v tako imenovanem drugem plačnem stebru grozijo s stavko in protestom. - Združene države Amerike vztrajajo, da Izrael podpira najnovejšo resolucijo Združenih narodov o Gazi, medtem ko judovska država ponavlja, da bo vojno končala po uničenju Hamasa. - Članice zveze Nato zaradi ruskih sabotaž in kibernetskih napadov pripravljene na odločnejše ukrepanje proti kremeljskim vohunom.

Jajca Moraš.

13.06.2024

Leta 1999 je Janez Burger režiral prelomen film, v katerem na koncu mlad moški pripoveduje zgodbo o žogi. Rad bi igral košarko s prijatelji, a izkaže se, ko žogo, ki jo je kupil po akcijski ceni, končno napihne, da ni prava, ampak, kot reče sam, "taka, otroška". Ne le ta zgodba, celotni film V leru je domala popolna metafora; že naslov zadene bistvo.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt