Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba

Cederama Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft

22.05.2024

Navihana, a ne več preveč čustvena in neučakana. Odločno bolj zrela Billie Eilish je tokrat izjemno zbrana. Zato lahko ponudi pop z odliko. Tretji album še nedavno najstniške pop senzacije ne zveni nič kaj ameriško. Čeravno je peščica songov na njem ukrojenih precej standardno, delo Hit Me Hard & Soft ponuja le blede sledi tistega, kar Taylor Swift ohranja tako zelo priljubljeno. Nakazuje se veliko več sorodnosti z zadnjima dvema albumoma Harryja Stylesa, še zlasti v produkcijskem pogledu. Skriti uspešnici vsebujeta celo disco flirt, a ta z banalnostmi Due Lipe nima nobenih povezav. Song ali pa kar dva imata zaključno pentljo zavezano v slogu futurističnih izvajalcev hip hopa, kot sta Travis Scott in Metro Boomin, pogojno tudi soulovski glasbenik The Weeknd. Toda sklepna misel je v resnici ta: Billie Eilish nas na albumu Hit Me Soft and Hard zdaj nežneje, zdaj bolj robato drami in hkrati ves čas preseneča v podaljšku uspešnice, balade What Was I Made For?, ki jo je 22-letna devetkratna gremijevka lani namenila koncu ikonske filmske uspešnice Barbie.

Notice Ichisan - Vertigo (feat. Vid Jamnik)

22.05.2024

Domači DJ in producent predstavlja skladbo Vertigo, ki jo je ustvaril z Vidom Jamnikom na vibrafonu. Narejena je bila v sodelovanju z modno znamko za plesalce Just a Corpse. Kako drugače je ustvarjati glasbo po naročilu in kako je to vplivalo na njegovo nadaljnjo ustvarjanje? Izveste v oddaji.

Na sceni Lara Baruca – Boutique 99

22.05.2024

Lara Baruca po dobrem desetletju premora razkriva novi projekt Boutique 99, ki vključuje reinterpretacije pesmi iz leta 1999, ključnega tako za slovensko glasbo kot za njeno lastno kariero. Svojevrstno se je lotila uspešnic skupin Siddharta in Dan D ter pevca Mitje, za katere je posnela tudi triptih vizualizacij. Dodala je tudi avtorsko noviteto, EP pa napoveduje nadaljevanje njene bogate glasbene poti.

Jutranji koncert pri Andreju Kjer tišina ostane brez besed S01E08: Studio Bejsmen

22.05.2024

Kaj je zvok? Definicija pravi, da je zvok pojav, ki nastane pri mehanskem nihanju delcev v mediju, ki ima maso in elastičnost v slišnem območju frekvenc. Tako pravi definicija, a v resnici se ne spuščamo v fizikalne razlage, raje ostajamo v glasbi in raziskujemo, kako iz nič nastane glasbeni posnetek. Slišali bomo zgodbe iz glasbenih studijev po Sloveniji. Tu in tam se bodo tonskim mojstrom in producentom pridružili glasbeniki s spomini na delo v studiih. V zadni epizodi prve sezone od pivnice do prvih posnetih skladbah in ali je prav, da tehnologija omogoča, da znamo vsi peti in igrati?

Glasbena zgodba Koncertne turneje so za mnoge finančno nevzdržne

20.05.2024

Letos nas doma in v bližini čaka več tisoč koncertov in festivalov, ki nas k obisku vabijo z zvenečimi imeni svetovne glasbene scene. Po dolgotrajnem zaprtju prireditvenih prostorov in boju za obstanek številnih neodvisnih prizorišč pa na nevzdržnosti glasbenega posla in še posebej koncertnih turnej vse bolj opozarjajo glasbeniki, ki se spopadajo z dvigom cen na vseh področjih. Kljub temu pri nas obstajajo različne vrste pomoči za glasbenike, ki prodirajo v tujino, sporočata Miha Prašnikar in Matevž Bitenc.

Glasba svetov Predstavitev programa letošnje Druge godbe

18.05.2024

Druga godba je poligon za spoznavanje tako domače kot tudi tradicije drugih narodov. Predstavljajo izvirne sodobne glasbene tokove in trende. Med 23. in 26. majem 2024 bo v Ljubljani potekala že štiridesetič, zato bo tokratna oddaja v celoti namenjena programu letošnjega mednarodnega festivala. Ob izbrani glasbi ga bo podrobno predstavil Bogdan Benigar.

RH 202 RH 202 in Tim Urbanya | 441 | Laylae

16.05.2024

Novosti iz sveta elektronske glasbe ter enourna mešanica izbranih techno ritmov, ki jo prinaša slovenska didžejka, producentka, ustvarjalka radijskih oddaj in ustanoviteljica glasbenih založb Alja Knez, umetniško Laylae. 01. Bklava x MJ Cole - All Around Me 02. FISHER x JLo - Waiting For Tonight 03. Dua Lipa - Training Season (Chloé Caillet Club Remix) 04. DJ Seinfeld - IF U Like Me 05. Krystal Klear - Entity 06. GW Harrison - Break Of Dawn 07. Dombresky - In My Soul 08. Genix & Sandy Chambers - Baby Baby 09. Solardo & Kaleena Zanders - Testify 10. ODESZA - The Last Goodbye (Koven Remix) 11. HOSH ft. CÒMÀ - Roads 12. Fritz Kalkbrenner - Fall Between The Cracks 13. Joris Voorn & AVIRA - The Orange Theme 14. Alesso - Hypnotize 15. Giuseppe Ottaviani - Keep Running 16. Tripolism - Good Times 17. Christian Löffler ft. Henry Green - Felt

Galerija Yung Bleu – Jeremy

17.05.2024

Dualizem, in to polnozrnat, to je reakcijsko vodilo galerijske edicije, ki v ospredje vabi Yung Bleuja, raperja iz Alabame. Njegov četrti album Jeremy ima kislo ozadje, toda Bleu je zvest svojemu supermehkemu trapu, ki je, podobno kot pri Jacku Harlowu, permanentno povoskan s soul-popom. Malodane cukrastemu izrazu Yung Bleuja nasproti bo nekaj presekov ponudilo povsem drugačen, tudi džezovski napoj. Še predno Kamasi Washington sklene uro, polno novosti, se v to vrine tudi Willow Smith, pa trap eksperimentu vselej naklonjeni Conctret Boys, prav tako razgreta Cardi B. Metro Boomin in Future ter njun gost The Weekend, Slum Village skupaj z Cordaejem in Bugzy Malone poskrbijo, da vzlet v petkov večer le ne bo preveč problematičen. V enaki smeri se potrudi tudi tokrat izrazito cinematični Ichisan, medtem ko ACSVG skupaj z Valom Fürstom ter YngFireFlyem v kombinaciji z Mitom in Dajmiimenom značilno zabstrahirajo sicer izvorno zelo namenske, naklepne, usmerjene poeme.

Glasba 202 Rockoteka 22

17.05.2024

Na začetku koncertni napovednik, ki mu bodo sledili novi izidi. Z novim, sedemnajstim albumom se je po šestih letih premora tudi na evropske koncerte odre vrnila skupina Riot V. Svoje pa bo dodal še okoljevarstvenik, odvetnik in ljubitel blues rocka Gary Douglas s svojo skupino.

Notice SBO - Antifrend

15.05.2024

Nemoč je naslov drugega dolgometražnega albuma ljubljanskega kolektiva SBO. Predstavljata ga Juca Bonaca in Filip Đurić.

Na sceni Booom! − Odiseja

15.05.2024

Trije mladi pevci sestavljajo trio Booom!, prvenec Odiseja prinaša dvanajst pesmi, med njimi tudi tisto, s katero so odmevno nastopili na predizboru za Pesem Evrovizije v San Marinu. Po kar nekaj letih podlage in kupu zavrženih projektov so glasbo dokončali v intenzivnih dveh mesecih. Fantje so avtorji vseh besedil in glasbe na albumu Odiseja, na katerem kitarski pop-rok koketira s sodobnim ameriškim in brit-popom, temu pa dodajajo ubrane triglasne vokalne harmonije. Več pa Patrik Mrak, Matevž Derenda in Luka Cvetičanin.

Jutranji koncert pri Andreju Kjer tišina ostane brez besed S01E07: Studio York

15.05.2024

Kaj je zvok? Definicija pravi, da je zvok pojav, ki nastane pri mehanskem nihanju delcev v mediju, ki ima maso in elastičnost v slišnem območju frekvenc. Tako pravi definicija, a v resnici se ne spuščamo v fizikalne razlage, raje ostajamo v glasbi in raziskujemo, kako iz nič nastane glasbeni posnetek. Slišali bomo zgodbe iz glasbenih studijev po Sloveniji. Tu in tam se bodo tonskim mojstrom in producentom pridružili glasbeniki s spomini na delo v studiih. V današnji epizodi oddaje: od violine in videoigric do dela v enem najbolj čislanih glasbenih studiev v Sloveniji, studiu York.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt