Interval

Interval – 43: Premierni, Koncertni, Mladi

Premiera skladbe Brunhilde Pomsel s prihajajočega drugega albuma The Noise Of Time skupine New Creatives Inc. ... koncerti ... koroška rock'n'roll skupina Manifest s prvencem Otroci iz kleti

Premierni Interval: skladba Brunhilde Pomsel s prihajajočega drugega albuma The Noise Of Time skupine New Creatives Inc.

New Creatives Inc.

foto: Branislav Milošević

Začetki New Creatives Inc. segajo v leto 2007, ko sta pevec Krešimir Jadronja in basist Andrej Hočevar združila svoji ustvarjalni duši v slogu subtilnega indie rocka. Potem, ko sta zbrala odlično ekipo glasbenikov, sta z njo posnela prvenec Soulfood, ki je izšel leta 2009. Odigrali so vrsto koncertov, nastopili na festivalih in se udeležili različnih natečajev.

Po petletnem premoru sta leta 2016 Krešimir in Andrej začela ustvarjati nov material z novimi glasbenimi kolegi. To so: kitarist Alen Kovše, klaviaturist Miloš Rebula in bobnar Miha Koritnik.

Z videoposnetkom nove pesmi Potpuni stranac so lani napovedali nov album The Noise of Time. Na njem bo devet avtorskih skladb z besedili v slovenščini, hrvaščini in angleščini.

Drugi album The Noise Of Time bo 23. novembra skupina New Creatives Inc. izdala v več različicah. Na dan izida ga bo koncertno predstavila v Pocket Theatru v Ljubljani.

Koncertni Interval: izbor koncertnih dogodkov od nedelje do nedelje.

Mladi Interval: koroški rock’n’roll bend Manifest s prvencem Otroci iz kleti

Manifest je mladi koroški rock’n’roll bend, ki v Kotljah deluje od leta 2017. Njegovi člani so: Gaber Bobek – vokal, kitara, Dementej Gradišnik – bobni, Lovro Bobek – bas kitara.

Manifest

foto: Maj Lampreht Piletič

Bend, ki je kmalu po prvem koncertu iz štiričlanske skupine postal trio, ustvarja avtorsko glasbo z družbeno-kritičnimi besedili. ”Mimo realnosti, skozi polja neprebranih romanov, mečemo psu, ki grize, kost. Da se razbije potreba po fenomenih, da je katarza vsak dan bolj uresničljiva, da ljudje slišijo. Za to je in smo – Manifest – pravijo člani benda Manifest.

Maja letos so izdali prvenec Otroci iz kleti. Nanj so uvrstili 11 pesmi. Za tri izmed njih so ustvarili videospote.

Poleg koncertiranja na različnih odrih so med drugim junija nastopili v Gradcu. Različne izkušnje pa (tudi nagrade) so si nabirali tudi na letošnjih natečajih in festivalih. Med njimi so bili tudi: Droogstock, Vičstock, bitka bendov Ravne, Trnovfest (kjer so si oder delili s skupino MI2), ŠOUrock in Špil liga.

Manifest bo 22. novembra koncertiral na Festivalu mladih Stična, 7. decembra v Klubu idrijskih študentov v Idriji. 18. decembra bo Manifest skupaj z bendom Alo stari nastopil v Mariboru, 20. decembra pa v KMC Kompleksu na Ravnah na Koroškem.
Informacije o bendu Manifest in o koncertih, ki bodo sledili, najdete na njihovih spletnih portalih – na Facebooku in Instagramu.