Interval

Interval – 31: Festival, Koncertni & Mladi

Naj se rola ... koncerti ... Parliament Attack z 2. albumom Životinjsko carstvo

PA_Gozd
foto: Parliament Attack

Festival: Nov festival v Ljubljani je festival glasbenega filma Naj se rola. Festival s sloganom ”Dobre zgodbe dobro zvenijo” bo med 13. in 15. junijem v Kinodvoru predstavil enajst zelo različnih filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse.  Festival Naj se rola je predstavil njegov pobudnik Terens Štader.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Mladi Interval: Parliament Attack z 2. albumom Životinjsko carstvo
Parliament Attack je punkrock bend iz Novega mesta, ki ustvarja in deluje v zasedbi: Bogdan Golobič – glavna kitara, Anže Mraz – bas kitara, Ambrož Pušnik – bobni in Klemen Berus – vokal, kitara, theremin.

Parliament Attack - Životinjsko carstvo

foto: Naslovnica albuma - oblikovanje in ilustracija: Dora Kaštrun

Zgodba skupine Parliament Attack se je začela leta 2010, ko so se štirje dijaki Gimnazije Novo mesto odločili, da bodo imeli bend in igrali punk, rock in punk rock. Od takrat so že spremenili zasedbo, koncertirali, se udeleževali festivalov, študentskih glasbenih natečajev in izdali dva albuma.
Leta 2016 so izdali prvenec z dolgim naslovom Etični kodeks spoštovanja slovenske kulture, običajev in načina življenja. Novi, drugi album z naslovom Životinjsko carstvo so izdali 5. maja in ga koncertno predstavili v Krškem, Novem mestu in Ljubljani.
Tudi drugi album benda Parliament Attack je tako kot prvenec posnel in produciral Aljaž Bastič. Na albumu Životinjsko carstvo je 11 pesmi, ki vas zapeljejo po poteh lastne teorije evolucije benda Parliament Attack.