Izštekani

Matineja Izštekanih 25

Andrej Karoli je vodil Matinejo pred Izštekanih 25, kjer je gostil tudi legendarne Sokole iz prvih Izštekanih iz leta 1993. V članku preveri, kdo še je nastopil.

Praznični torek 4. decembra se je začel že ob 16.00 uri, ko smo v preddverju Kina Šiška zbrali slovenske glasbenike, ki so zelo povezani z  Izštekanimi, oziroma bodo z glasbo, ki jo izvajajo, slej ko prej našli prostor v oddaji. Andrej Karoli je, kot se spodobi, najprej pozdravil izvirno zasedbo skupine Sokoli (Peter Lovšin, Zvone Kukec in Ivan Bekčič), trojico, ki je 25. februarja 1993 gostovala v prvi izvedbo oddaje Izštekani, takrat na Radiu Študent. Tokrat z dvema songoma in sloganom »dokler smo še vsi tu, je že zmaga«.

 

Nadaljeval je kantavtor Jure Lesar, ki je z albumom Zemljin sin začrtal novo, svežo pot.

Prvi, ki je po prestopu oddaje na Val 202 gostoval pri Juretu Longyki pred dvajsetimi leti je bil Magnifico. Sam, s kitaro v popolnoma izštekani preobleki, je po dolgem premoru spet v živo odigral skladbo Modern. Tak pač je.

Sledili so sodobni rokerji Koala Voice z izjemno energičnim nastopom in pomenljivim odgovorom na vprašanje ali lahko kmalu pričakujemo nov album.

Dolenjske barve sta zastopala Bort Ross in Lamai, tudi z namigoma, da lahko zelo kmalu pričakujemo nove glasbe.

matinejo pred večernim koncertom pa so zaključili člani dve leti mlajše zasedbe, kot so Izštekani, Mi2 in matinejo zaključili z zgodbama o čakanju in odhajanju.

Matineja, pa je bila le dober uvod v dva razprodana koncerta Izštekanih 25.