Superveleslalomski globus ni bil izgubljen na finalu

Do popolnosti vedno malo zmanjka

Drugi tekmovalni dan na finalu sezone v alpskem smučanju v Aspnu se Ilki Štuhec ni izšel naskok na še tretji možni globus v tej sezoni. Superveleslalomsko kristalno lovoriko je osvojila Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je bila na finalni tekmi in tudi v seštevku sezone edina boljša od Ilke.

V športu se tudi najboljšim redko prav vse izide popolno. Drugo mesto je običajno odličen rezultat, včeraj pa Ilki Štuhec ni prineslo zadovoljstva. Ker tekmovalke in tekmovalci iz šampionskega testa vedno razmišljajo le o samem vrhu, je imela Mariborčanka včeraj zahtevno nalogo prikriti razočaranje. Sicer je ob osvojenih 80 točkah res težko reči, da je bila na včerajšnji tekmi storjena kakšna večja napaka, vendar je finale prav zato finale, ker se vsi vzponi in padci med sezono pozabijo in se o vsem odloča na eni tekmi. Ob pogledu na končni izkupiček je sicer jasno, da bi tistih manjkajočih pet točk v superveleslalomskem seštevku Ilka najlaže nadoknadila na tekmi v Garmisch-Partenkirchnu, na kateri je bila le 22. To tudi sama ugotavlja v zgornjem pogovoru.

V športu ni popolnih razpletov niti za največje šampione. Izjemni Marcel Hirscher, denimo, ki že neverjetnih šest sezon kraljuje v svetovnem pokalu, še vedno pogreša zlato olimpijsko medaljo. Lindsey Vonn, ki je dosegla že vse, kar se doseči da, za zdaj neuspešno naskakuje Stenmarkov rekord 86 zmag (še vedno ji manjka ne tako lahko dosegljivih devet zmag), tudi Tina Maze, ki je imela ob koncu kariere v svojih vitrinah tako rekoč vse, si je želela še slalomski in smukaški globus. Skratka, šampionom vedno še nekaj manjka, kar jih žene naprej.

Sicer pa bo na finalu v Aspnu Ilka Štuhec tudi danes stala na zmagovalnem odru, čeprav ne bo nastopila na ekipni tekmi. Današnji dan je namreč namenjen tudi uradni podelitvi malega kristalnega globusa v alpski kombinaciji, ki si ga je sicer zagotovila že februarja v Crans Montani.