DSC_0856
foto: Peter Kordež

10 dni smo vas pozivali, da se na katerem od 95 brezplačnih tečajih po vsej Sloveniji naučite temeljnih postopkov oživljanja. In vseskozi z radijskimi vsebinami in z zgodbami uspešnega oživljanja dokazovali, da so lahko vaše znanje in vaše roke tiste, ki bodo res rešile življenje. Tretja akcija “Sekunde rešujejo” se z današnjim dnem končuje.

Evo, dokaz več, da je narodnozabavna glasba prav zares “srčna”. Mi pa vam ob koncu akcije Sekunde rešujejo polagamo na srce: zapomnite si navodila, pojdite na kak tečaj temeljnih postopkov oživljanja, predvsem pa: ne stojte ob strani, ko se bo za življenje boril nekdo blizu vas. Na naši najdete prav vse objavljene radijske vsebine, ki bi vam pri tem lahko bile v pomoč, pa tudi videoposnetke, ki na bolj ali manj šaljiv način ponazarjajo, kako pravilno ravnati.

In ob koncu akcije Sekunde rešujejo vam ne bomo zaželeli, da vam pridobljena znanja naj nikoli ne pridejo prav, pač pa prav vsakemu tisočev, ki bodo doživeli srčni zastoj, želimo, da bo ob njem nekdo kot vi – nekdo, ki bo znal.

*Pri akciji je sodelovala tudi dopisnica Maja Nabernik.