Aktualno

Fotografirati se da tudi s stopali

Mladi fotografi so nekaj fotografij delili tudi z Valom 202. Oglejte si jih!

Fotodelavnica Cirius4
Fotodelavnica Cirius, Jure Kravanja

Matej Peljhan je klinični psiholog, ki si prizadeva, da bi fotografiji pri nas pripadlo mesto terapevtske dejavnosti. V kamniškem Ciriusu že tri leta v čare fotografije skupaj z Juretom Kravanjo uvaja mladostnike z gibalno oviranostjo oziroma različnimi dolgotrajnimi obolenji. Kot pravi, daje fotografiranje tem mladim priložnost za izražanje, krepitev samopodobe in tudi možnost za zaslužek.

“Sem fotograf brez ene roke. Dolgo sem mislil, da ne bom mogel fotografirati, iskal sem primeren fotoaparat, ki bi imel gumb za sprožilec na levi strani. Naposled sem se domislil in fotoaparat obrnil na glavo. Ta izkušnja mi je dala misliti, kako lahko nekaj dosežemo, če le spremenimo perspektivo gledanja na problem.”
Matej Peljhan

Fotodelavnica Cirius5Fotoaparat, fotografiranje in fotografija so po eni strani v pomoč pri okrevanju oziroma pri kompenzaciji okvar, primanjkljajev ali motenj.

Po drugi strani pa se fototerapija bolj kot na motnjo osredotoča na pozitivne potenciale in samostojnost.

 

 

Mladi fotografi so nekaj fotografij delili tudi z Valom 202, še posebej veseli bodo, če jih boste obiskali na njihovi Facebook strani.

Nekaj njihovih fotografij lahko vidite v spodnjem albumu:

Avtor Aleks Zarić

Avtor: Aleksandar Zarič

Avtor Jasmin Korbar

Avtor: Jasmin Korbar

Avtor Klara Zajec

Avtorica: Klara Zajec

Avtor Miha Šoštar

Avtor: Miha Šoštar

Avtor Mitja Horvat

Avtor: Mitja Horvat

Avtor Nino Rakovič

Avtor: Nino Rakovič