Ime tedna

Ime tedna je postal Goran Milovanović

Direktor kostanjeviške Galerije Božidar Jakac, ustanove z dolgoletno tradicijo.

Goran Milovanović
Kostanjeviška Galerija Božidar Jakac je prejemnica posebnega priznanja za kreativnost – nagrade živa 2020, ki jo podeljuje Forum slovanskih kultur.
foto: MMC/ Galerija Božidar Jakac

Ime tedna je postal Goran Milovanović, direktor kostanjeviške Galerije Božidar Jakac, ustanove z dolgoletno tradicijo, ki so ji za unikatnost delovanja ter ugleda v svetu umetnosti v Beogradu podelili posebno priznanje Foruma slovanskih kultur za kreativnost nagrade živa 2020. 

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidatki sta bili še:

Dragica Čadež Lapajne, kiparka, ki je za izjemno avtorsko ustvarjalnost, neprecenljiv pedagoški prispevek in prispevek k umetniškemu oblikovanju keramike, prejela zlato plaketo za življenjsko delo, priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919) 

Romana Kranjčan, glasbenica, ki je v odprtem pismu s sopodpisanimi uveljavljenimi umetniki izrazila podporo mladim samozaposlenim v kulturi. Ker od julija lani niso upravičeni do nobene pomoči, izvajanje njihovih dejavnosti pa je praktično onemogočeno je odločevalce pozvala, da jim pomagajo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).