Izštekani

Big Foot Mama z albumom Akustika

Decembra je Big Foot Mama v Izštekanih 10 prvič v tridesetletni karieri odigrala celovečerni akustični program. Posnetek je odslej na voljo na CD plošči in pri digitalnih ponudnikih, jeseni pa izide tudi vinilka

Big Foot Mama 1, Izstekanih 10 dec 2020, foto Alan Orlic Belsak
foto: Alan Orlič Belšak

Skupina Big Foot Mama je 11. junija 2021 izdala prvi akustični album v karieri Akustika. Posnet je bil 1. decembra 2020 v studiu 1 Televizije Slovenija v okviru oddaje Izštekanih 10. Napoveduje ga prvi singel “Normalen”.

Vsako leto decembra se Izštekani izštekamo tudi sami, odpravimo se ven, iz udobja radijskega studia. Tokrat smo jih prvič uprizorili v televizijskem studiu. Big Foot Mama je odigrala trinajst skladb iz celotne kariere, prvič v akustični preobleki in prvič sede! Presenetila je z domiselnimi aranžmaji, ki so naleteli na izjemen odziv poslušalcev radia ter gledalcev spletnega videoprenosa in televizijskega posnetka. Pridružili so se tudi gostje: tolkalec Blaž Sotošek, spremljevalni pevec Žiga Jan Krese in pianist Tomaž O. Rous iz skupine Siddharta.

“Jure nas je že več let nagovarjal k izštekanemu projektu, a mi, zapriseženi rockerji, smo s tem odlašali na “stara leta”. Ta so prišla prej, kot smo mislili. Koronska karantena nam je preprečila veliko praznovanje 30-letnice v Areni Stožice in namesto da bi sedeli križem rok ter se smilili sami sebi, smo čas izkoristili za pripravo Izštekanih. Veseli smo, da se je usoda tako obrnila. 30-letnica v Stožicah pa bo seveda počakala.” (Big Foot Mama)

“Tudi Izštekani smo sprva nemočno opazovali, kako se nam razblinja vsakoletno decembrsko srečanje z občinstvom na velikem odru. A nismo se dali. Pomislili smo: s kom bi lahko kljub majhnim izvedbenim razsežnostim naredili velik dogodek? Kdo je dolgoletna neuresničena želja? S kom lahko v tem obupnem času najdemo sinergijo? Odgovor je bil na dlani in v danih okoliščinah se je zgodil naboljši možen izid. Ko smo se lotili, smo vsi vedeli, da je čas pravi. Za izštekane, akustične BFM. Vzdušje na vajah in v oddaji je bilo izjemno toplo, prijateljsko. To se sliši tudi na albumu.” (Jure Longyka)

Zaradi odličnega odziva se je Big Foot Mama odločila posnetek izdati na nosilcih zvoka. Akustika je izšla na cedeju, prvič v karieri pa tudi na vinilni LP plošči. “Tega smo še posebej veseli, za nas ima ta korak sentimentalno vrednost, saj smo generacija, ki je otroštvo preživela ob vinilkah,” pravijo člani benda.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

 

Seznam skladb:

 1. Mala nimfomanka
 2. Črn tulipan
 3. Slab spomin
 4. Vrn se k men
 5. Rola se
 6. Sanja se ti ne
 7. Nekaj je na njej
 8. Normalen
 9. Garbage
 10. Led s severa
 11. Užitek na replay
 12. Nisem več s tabo
 13. Pot do sonca

Album Big Foot Mama Akustika je dostopen na naslednjih povezavah:

in pri drugih spletnih ponudnikih glasbe.

Fotografije iz oddaje, avtor Alan Orlič Belšak