Cederama

IU – Lilac

Kot korejska kozmetika

Težje je solistki. IU se širše predstavlja šele pri sedemindvajsetih. Lepotica iz okolice Seula je že desetletje eno od najbolj proslavljenih glasbenih imen v Koreji. Vseeno pa je dober glas o njenem glasu med naše doline zašel šele po tem, ko so K-pop na zahodu izdatno spromovirale predvsem pevske zasedbe z več člani (BTS, BlackPink, SuperM, Miss A, EXO, Girls Generation, Super Junior, BigBang, NTC, Seventeen, T-ara, Monsta X, Wonder Girls itd.).

Pevkin peti album Lilac je v polovični meri prikupen mladostniški, hkrati pa zvedav in energičen zahodnjaški disco-pop, polovica svežega pušeljca songov IU pa je bolj konvencionalen nabor še vedno prijetnih polposkočnic. Te so v nasprotju s pričakovanim grozdom tipičnih ponižnih, solzavih, krhkih, mehkih balad, ki so na zahodu že iz mode, senzibilnim vzhodnjakom pa še vedno pomenijo vrhunec dopadljivosti in obenem popevkarsko izraznost, s katero je najlažje oceniti ekspresivnost in karizmo posameznega izvajalca. IU se je torej skladbam, ki sodijo v zadnjo opisano skupino in so zapolnjevale vse dozdajšnje njene albume, preprosto izognila. Lilac je torej nekaj kot "na vzhodu precej novega".

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih