Cederama

Celeste – Not Your Muse

Iz premier lige na premierni album

Vzorec naj se ponovi. Tudi Celeste, mlada londonska pevka s soularskimi predispozicijami, je na pot do prve prepoznavne vrste krenila ob sodelovanjih z različnimi producenti dance- ali house-popa. Najbolj izstopajoča pridelka, ki vključujeta prodoren Celestin glas, sta tista Britanca Tieksa (Sing That Song, 2014) in Šveda Aviciija (Touch Me, 2015).

Dve leti pozneje je zdaj 26-letna glasbenica predstavila svoj prvi par singlov. Prelomna je bila Celestina balada Strange, ki dodobra razkrije njen glasovni razpon in interpretativni modul. Amy Winehouse ter Duffy, Adele, Izzy Bizu in še druge angleške pevke so od takrat naprej omenjane kot Celestine predhodnice. Nato pa sta lani Celestino slavo povzdignili skladbi A Little Love in Stop This Flame. Prva je navdušila v božičnem oglasu blagovnice Johna Lewisa, ki v Britaniji velja za poseben sezonski marketinško pop-kulturni vrhunec. Povrhu tega je angleška nogometna premier liga ali najmočnejše športno ligaško tekmovanje na svetu Celestino skladbo Stop This Flame uporabila v aktualnih uvodnih špicah. Celeste je s tem po pospešenem postopku postala občutno bolj znana doma in širše.

Album Not Your Muse poleg omenjenih uspešnic vključuje še vsaj pet balad oziroma skladb – te po izvedbi spominjajo na evergrine −, podrejenih revijalnim pop-soul kalupom, znanih že iz šestdesetih in sedemdesetih let. Zato ta zveni kot nova klasika, vsaj zrelejšemu občinstvu se bo zdelo tako.

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih