Cederama

Benee – Hey U X

Idealen recept za resetiranje

Prvovalovskemu šoku je sledila boječa emplozija. Debilnost poletja in posledično obča negotovost sta stresli nekaj ostankov, ki so pogled na diskografsko krajino za silo ubranili pred črno-belim filtrom. Začetek drugega vala in prve žurnalistične fantazme o tem, da bo covidnega bluza vsak čas konec, pa že ponujajo konkretne in precej realne refleksije na leto 2020, ki je bivanjske rituale večine dosledno speštalo.
Benee, 20-letna novozelandska pevka in avtorica, na svojem debitantskem albumu opeva prav te pospeške in zaviranja. Včasih namerno, včasih naključno. Ves čas pa zelo prikupno. Metodologija, ki jo pri tem uporablja, temelji na domiselnih žanrskih preskokih. Ključno je dejstvo, da njeni krasni songi dosledno zabavajo, pa čeprav med njimi ni malo takih, ki so otožni. Zvokovnost kompleta Hey U X je silno prijazna. Tako simpl, pa tako lepo! Beneejin zdrav duh v mladem telesu in njena navihana domišljija ponujata enega najboljših pop albumov sezone. Že/Še njegova naslovnica je z naskokom najboljša. Zaklenjeni, a za zdaj še kar veseli.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih