Interval

Interval – 50: Premierni, Koncertni & Kreativni

Rich & Mean ... koncerti ... Koromač z novim albumom Kontrapunk

01_Koromač2019_foto_Špela Lutman
Koromač
foto: Špela Lutman

Premierni Interval: skladba No country for an old man s prihajajočega albuma ljubljanske zasedbe Rich & Mean.
Ljubljanski bluesovsko-hiphopersko naravnan duet Rich & Mean za svoje ustvarjanje glasbe večinoma uporablja naravne ustne spretnosti na orglicah in škatlošešku (znan tudi pod imenom beatbox).
Miha Erič – “Rich” s svojim izvrstnim znanjem igranja orglic in z občasnim posegom na ostrih drsnih kitarah poskrbi z bogatim in prodornim zvokom za ubijalske melodije. Gazvoda Domen – “Mean” pa s svojimi zlobnimi, tepeškimi pljunki v mikrofone skrbi za časovno jasno definirane in ritmično umeščene melodije svojega bogatega sostorilca. Njegovo orožje izbora je beatbox z občasnimi bojnimi vzkliki in hudobnimi pripovedkami med samimi takti pljunkov.
S singlom Snake Steaks sta sredi decembra napovedala album, ki ga bosta pri zavodu Orbita izdala 14. februarja. Pred njegovo izdajo smo premierno predstavili njuno skladbo – No country for an old man.

Koncertni Interval: izbor koncertov od nedelje do nedelje.

Kreativni Interval: goriška skupina Koromač z novim albumom Kontrapunk.

Goriška skupina Koromač ustvarja avtorsko glasbo, v kateri prepleta različne rockovske in jazzovske žanre, ki jim dodaja še različne elemente improvizacije in aranžmajskih prevratov.
Na slovensko glasbeno prizorišče je stopila kot trio. Koromač je nastal v trdi zimi leta 2009, v želji, da bi dodal svoj pečat takrat še kar dobro razviti goriški trashersko-metalski sceni.
Leta 2013 se je trio razširil v šestčlansko zasedbo. Njihovo glasbeno obzorje se je nemudoma odprlo in ponudilo povsem nov in svež spekter možnosti glasbenega ustvarjanja: od improvizacije, jazzrocka, hardcora, jazzcora, rock’n’rolla do crusta, punka, derivatov stonerskega rocka, jazza in še česa. V istem letu se je Koromač predstavil na koncertni turneji ‘Klubski maraton Radia Študent’.
Bend Koromač je izdal dva albuma Punk Enough? in Who set the lines?, koncertiral na različnih odrih, ustvarjal in … znova malo osvežil zasedbo.
V glasbenem kolektivu iz Vrtojbe so: Aljaž Škrlep (kitara), Anton Lorenzutti (kitara), Urban Kušar (bobni), Žiga Ipavec (bobni), Jure Boršič (saksofon) in Matjaž Bajc (bas kitara).
Ob 10-letnici delovanja so zasedbo razširili še z gosti (Boštjan Simon – saksofon, Francesco Ivone – trobenta, Giogio Pacorig – Rhodes / Korg MS-20) in 17. maja lani nastopili na 24. festivalu Jazz Cerkno. Takratni koncert so posneli in tik pred koncem leta 2019 – 27. decembra je v diskografski seriji ”Live at Jazz Cerkno” izšel nov album Kontrapunk.
Koromač ga bo z gosti koncertno predstavil 17. februarja v Kinu Šiška v Ljubljani.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih
Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih