Ime tedna

Ime tedna je Damir Skomina

Nogometni sodnik, ki je po izboru Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko postal najboljši sodnik v letu 2019

DAMIR SKOMINA
epa05987619 Slovenian referee Damir Skomina during the UEFA Europa League Final match between Ajax Amsterdam and Manchester United held at the Friends Arena in Stockholm, Sweden, 24 May 2017. EPA/PETER POWELL
foto: EPA

Damir Skomina je nogometni sodnik, ki je po izboru Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko kjer sodelujejo strokovnjaki iz več kot 90 držav po svetu, postal najboljši sodnik v letu 2019.

“Verjetno je, da zaradi svojega slovesa lažje prodam napako, kot pa drugi sodnik upraviči svojo pravilno odločitev.”

Kot nedeljski gost na Valu 202 je dejal, da svoj poklic dojema kot poslanstvo in servis nogometašem in poudaril, da bi mediji morali pisati izkjučno o njih.

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:

Nina Gunde – Cimerman, znanstvenica in vodja projekta v Sloveniji pri katerem so slovenski znanstveniki v sodelovanju z danskimi in kitajskimi kolegi odkrili genom človeške ribice in s tem odprli nove možnosti zdravljenja ljudi.

Marko Kravos, tržaški pesnik, pisatelj in urednik, ki je na slovenskem knjižnem sejmu za pomemben prispevek k razvoju slovenskega založništva in knjigotrštva, prejel Schwentnerjevo nagrado.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).