RH 202

RH 202 že petič v Mariboru!

5. obletnica gostovanja oddaje RH 202 na Mladininem odru Festivala Lent

Oddaja RH 202 se bo pred odhodom na poletne počitnice poslovila s še enim nepozabnim klubskim dogodkom, ki bo vse do 4. ure zjutraj zasedal radijske frekvence Vala 202. Ob 5. obletnici plodnega sodelovanja med Mladininim odrom Festivala Lent in RH 202 smo pripravili izjemen nabor slovenskih didžejev: prvokategornika Mike Vale in Tim Urbanya se bosta s posebnim programom, sestavljenim samo za ta večer, pomerila bok ob boku (B2B); prvič se bo v okviru Festivala Lent predstavila tudi didžejka Glia, ki z izvrstnimi tehno seti in svojo glasbeno produkcijo nase vse bolj opozarja tudi v mednarodnem prostoru, s svežo, poletno house glasbo na dobrih, starih vinilkah nas bodo v večer pretanjeno vpeljali Šmon, Rudeey in RLY.

Mike Vale
Neustavljivo zaporedje avtorskih skladb in remiksov, ki dosegajo najvišja mesta svetovnih lestvic, Beatportovih priporočil (vključitev na seznama najbolj vročih tech-house izvajalcev in izvajalcev, ki jih je vredno spremljati), nastopov didžejev z vsega sveta in njegov prijeten značaj so samo glavnina razlogov, s katerimi je Mike Vale zanesljivo stopil iz povprečja in prodrl do nekaterih najboljših založb glasbene scene.

Njegovo glasbo podpirajo vodilna imena, kot so Jamie Jones, Hot Since 82, Marco Carola, Carl Cox, Roger Sanchez in s svojim delom je redno vključen v program radia BBC One. Marljivost tako v studiu kot v klubih je Valeta peljala prek ZDA, Kanade, celotne Evrope in Azije, dokler se pot vedno znova vrne tja, kjer se je začela – na domača tla.

Glia
Glia je techno didžejka in producentka, ki se od leta 2014 uveljavlja ne samo na slovenski sceni, temveč tudi na mednarodni, saj je ob rednih domačih nastopih kmalu začela nastopati tudi v tujini. Prelomnica je bil nastop v Španiji, pozneje v Zrćah, v letu 2017 pa se je s selitvijo v Berlin začela uveljavljati tudi na njihovi underground sceni.

Dokazala se je kot gostja na berlinskem podkastu Hoxton Breakout, kar ji je odprlo vrata za nastop v enem popularnejših berlinskih klubov Urban Spree in pozneje Loftus Hall, nedavno pa je nastopala v enem najpriljubljenejših berlinskih klubov Griessmühle. Hkrati je bila gostja na priljubljenem radiu Ibiza Sonica Radio.

Do zdaj je nastopila ob boku uveljavljenih producentov in didžejev, kot so Coyu, David Morales, Marko Nastić, Reiner Zonneveld, Petar Dundov, Clara Cuve, B Jones, Insolate in drugih.

Na njeno umetniško izražanje in slog sta močno vplivala tako glasbeni duh poznih 90. let kot tudi multikulturno, groteskno berlinsko okolje. S svojimi seti želi izraziti popolno svobodo in samoizražanje skozi moderno, elektronsko glasbeno umetnost.

Septembra 2017 je podpisala pogodbo z lizbonsko založbo Toxic Recording, pri kateri je izdala prvi EP. Pozneje jo je opazila tudi nemška založba Deepnd Records, pri kateri je izdala single Commotion. S produkcijo se ji je uspelo prebiti na lestvico Beatport top 100 Hard Techno, na kateri je s svojo izdajo zasedla tudi prvo mesto. Izdala je tudi remixe artistov, kot so Pan pot, Aňni in Pig&Dan ter kot avdioinženirka sodelovala z drugimi umetniki.

Šmon
Gramofoni, house glasba in vse ostalo, kar je lepo, so izbrane sestavine, ki kultivirajo dobrega, doma zvarjenega didžeja. Ko pa se je ob laboratorijski nesreči zmesi po nesreči dodala nestabilna doza substance »nepredvidljivost«, se je rodil Šmon.

S svojimi supermočmi ob uporabi dveh gramofonov in mikserja megli meje house in tehno glasbe, svoje odraslo življenje pa posveča preganjanju dolgčasa s plesišč, povezovanju ljudi skozi glasbo in, z nekaj sreče, jih preleviti v prave parti živali do konca večera in onkraj.

Rudeey

RLY
Didžej RLY se je spoznal s house glasbo v osnovni šoli ter skozi odraščanje spoznaval, kateri je njegov najljubši slog znotraj housa. Rlyjeva značilnost je »groovy funky house«, v katerem ne primanjkuje črnskega ženskega vokala. Prisega na ritme soul, funky, funk, jackin’ ritme, vendar največjo ljubezen goji do oldschool housa, v katerem je našel svoj navdih.