Interval

Interval – 27: Koncertni, Jazz, Kreativni

Koncerti ... 24. Jazz Cerkno ... Second Chance Blown z novim albumom Dewy Clothes On Shapes Long Gone

Koncertni Interval:  izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Interval Jazza: Cerkno bo med 16. in 18. majem znova prevzelo vlogo slovenske jazzovske prestolnice. Na 24. mednarodnem festivalu Jazz Cerkno se bo v treh dneh v uradnem programu zvrstilo deset koncertov domačih in tujih glasbenikov. Vsak večer bo (z)godba zase, s koncerti raznolikih zasedb z žanrsko in slogovno razgibano glasbo.

The Necks

foto: Camille Walsh

Nastopili bodo: Boštjan Gombač & Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (SI), Stoffner / Lovens / Mahall (CH, DE), Rotten GirlZ (SI, IT), Koromač (SI, IT), Amirtha Kidambi Elder Ones (USA), Luc Ex’ Assemblée (NL, USA, GB), Daniel Levin – solo (USA), Fish Wool (PR, BR, ES),The Necks (AU), Maistah Aphrica (IT).
Poleg uradnega programa, ki bo ponudil tudi svetovno premiero, premiere projektov in posebej za Cerkno pripravljene skladbe, v katerih bodo glasbeniki združili prvine jazza z ljudsko in klasično glasbo, so koncerti sestavni del nekaterih dogodkov iz letos še bogatejšega spremljevalnega programa. Sestavljajo ga različne delavnice (Cerkljanski zvočni Safari, Jazzy-ga!, Divja hrana v času Jazza, Martelajne, Mladi raziskovalci II.), okrogla miza; Jazz Cerkno bo prvič gostil tujega likovnega umetnika: z razstavo Jazz v črtah in barvah se bo predstavil japonski ilustrator Takao Fujioka. Na dodatnem nočnem koncertu pa bo nastopila beograjska zasedba Tapan, ki združuje elektroniko, jazz in orientalske ritme. 24. mednarodni festival Jazz Cerkno je predstavil Simon Kenda.

Kreativni Interval: obalni electro rockerji Second Chance Blown z novim, 2. albumom Dewy Clothes On Shapes Long Gone
Second chance blown so: Andrej Vidic – glas, programiranje, Aljoša Mislej – programiranje, sintetizatorji, bas kitare in kitare, Primož Mislej – kitara, Erik Pibernik – kitara, sintetizatorji.

Second Chance Blown

foto: Luka Kaše

Zvok skupine, ki je nastala leta 2004, se je v zadnjih letih nekoliko spremenil oziroma dopolnil. Iz industrijsko elektronskega trušča so se potegnili v nekoliko bolj kitarske vode, a osnova je še vedno enaka: umazana sintetika in kontrolirani hrup v kvazi pop formi.
Po EP-ju Second Chance Blown, ki je izšel januarja 2012, so konec leta 2013 izdali prvenec z enakim naslovom Second Chance Blown.
Novi, drugi album Dewy Clothes On Shapes Long Gone je dobro leto nastajal v njihovem domačem studiu v Izoli. Tudi novi avtorski izdelek so znova posneli, miksali, producirali, grafično oblikovali in izdali v popolni maniri DIY – ”naredi si sam”, le za mastering so poskrbeli v Veliki Britaniji. Album je izšel 4. aprila v dvojnem formatu, kot digitalni download in kot vinilna plošča. Koncertno ga bodo najprej predstavili na odru Hangar bara v Izoli – v petek, 17. maja.