Interval

Interval – 25: Koncertni, Teoretični in Impro

Koncerti ... Centralala.si ... Vid Drašler in Marko Jenič z novim albumom Barjanec, ki je posvečen kipu, katerega skico je kipar Tone Lapajne leta 1981 sestavil iz vžigalic

Vid Drašler in Makro Jenič _ Foto_ Jolanda Fele_IMG_20190410_123805_1
foto: Jolanda Fele

Koncertni Interval: izbor koncertov od nedelje do nedelje in 17. festival Ozvočenje in 4. teden 20. Ortofesta.

Teoretični Interval: Luka T. Zagoričnik, urednik svežega slovenskega e-časopisa na križiščih improvizirane glasbe Centralala.si.

Naslovnica e-časopisa Centralala.si

foto: Jolanda Fele

Slovenski e-časopis na križiščih improvizirane glasbe Centralala.si je križišče in hkrati točka povezave za različna polja svobodno improvizirane glasbe v Sloveniji.

 

 

Impro Interval: violinist Marko Jenič in tolkalec in bobnar Vid Drašler z novim albumom Barjanec.
Violinist Marko Jenič in tolkalec in bobnar Vid Drašler ustvarjata v številnih žanrsko raznovrstnih zasedbah z umetniki različnih generacij. Sodelujeta tudi v različnih gledaliških, pesniških projektih, poučujeta, koncertirata, snemata, se udeležujeta nastopov svobodne improvizirane glasbe in improvizatorskih delavnic. Improvizatorsko delavnico pa Vid na Vrhniki tudi vodi.
Na Vrhniki je nastal tudi njun skupni projekt Barjanec. Album, ki je ”posvečen “Barjancu” – kipu, katerega skico je kipar Tone Lapajne leta 1981 sestavil iz vžigalic, pet minut pred predstavitvijo svoje zamisli takratnemu županu. ”Kip se podira, ideja ostaja,” – pravita Marko in Vid.
Improvizatorja sta ujela trenutek preprostega srečanja in muziciranja, ki ni bil nič več kot to, srečanje in preplet zvoka, skupaj s snemalnikom Yamaha MT4X.
Album Barjanec sta Marko Jenič in Vid Drašler izdala pri založbi Zvočni prepihi v dveh različicah: kot CD in v digitalni verziji.