Interval

Interval 24: Koncertni in Kreativni

Koncerti ... Tresk #10 ... Warrego Valles z novim albumom 'save as'

Warrego Valles _ foto_ Luka Volk_ webDSC_3383_1
Warrego Valles
foto: Luka Volk

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje in Tresk #10
10. festival Tresk bo v jubilejnem 50. letu Radia Študent odprl RŠ-evo festivalsko sezono pomlad/poletje 2019. Festival Tresk #10 – obračun glasbe in založništva, ki bo v petek, 12. aprila, in soboto, 13. aprila, gostil številne založnike, distributerje in ustvarjalce, sta predstavila Dušan Bulajić in Ines Midžan.

Kreativni Interval: Warrego Valles z novim albumom save as
Warrego Valles je duo, v katerem delujeta in ustvarjata producentka in didžejka Nina Hudej (v letu 2018 tudi na seznamu glasbenic_kov evropske platforme SHAPE) in akademsko izobražena glasbenica in didžejka Nina Kodrič (aka NinaBelle).
V elektronskem projektu Warrego Valles intenzivno raziskujeta stranske obvode klubske in eksperimentalne elektronske glasbe.
Po EP-ju Location Off iz leta 2017, s katerim sta še stavili na dekonstrukcijo hrupnega techna, sta s prvencem Botox iz leta 2018 žanrsko neobremenjeno posegli tudi v polje sodobnejših slogov klubske elektronike, kot so na primer: bass, footwork in grime.
Njun novi album save as pripoveduje o evoluciji kot konstanti našega vsakdanjega življenja, o stalnih spremembah in metamorfozah, o neskončnem plastenju vedno novih in novih podatkov, ki se izgubljajo v prostoru prezasedenih informacij.
Album save as bo izšel 12. aprila (2019) pri neodvisni slovenski založbi Kamizdat, na dan izida pa bo koncertna premiera na Rave petku 10-ega festivala Tresk.