Interval

Interval – 10

Same babe ... koncerti ... Mirko Grozny

Same babe_foto_Janez Pelko DRI_5696
foto: Janez Pelko

Premierni Interval: ekskluzivna premierna predstavitev drugega singla Vražji bend napoveduje istoimenski četrti studijski album, ki ga bo skupina Same babe izdala 9. januarja.
Skupina Same babe, ki je nastala spomladi leta 2003, je nastopila na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih v Sloveniji, gostovala v tujini in izdala tri albume: prvenec z uglasbeno poezijo Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (Sanje, 2007), album Terezijanske (ZKP RTV Slovenija / Sanje, 2011) ter po zmagovalni pesmi festivala slovenskega šansona 2009 poimenovan konceptualni in v celoti avtorski album Dobri možje (založba Pivec, 2014).  Novi album Vražji bend – ki predstavlja zgodbo benda in njegovih članov z novimi avtorskimi pesmimi, uglasbitvami poezije in nekaterimi priredbami ter gosti – je četrti studijski in hkrati prvi ”električni album” skupine Same babe. Na spletu, zgoščenki in LP-ju pri založbi Pivec bo izšel 9. januarja. Premierna koncertna predstavitev s posebnimi gosti bo 19. januarja v Kinu Šiška v Ljubljani. Devetega januarja – na dan izida albuma Vražji bend – bodo Same babe uradno izdale drugi singel in videospot.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje

Mladi Interval: Mirko Grozny, najbolj prepoznaven novomeški MC, v preteklosti znan z vzdevkom Atila. Do zdaj je izdal štiri albume: Teorija Đorđe Kesić, Borec v meni, Mesto je mrtvo ter Afera Majda Holc, ki je izšel letos in zaznamuje 10. obletnico izida prvenca. Za njegov rap so značilni pripovedovanje zgodb, samoizpovednost in družbena kritičnost, ki jo je na četrtem albumu ovil v poskočnejše in zabavnejše komade, ne da bi pri tem izgubil ostrino.
Afera Majda Holc razkriva različne zgodbe in teme sodobnega časa (med njimi so npr. življenje na družabnih omrežjih in njegove posledice, človeški odnosi, teorije zarote … Pa tudi avtorjevo obračunavanje s svojo lastno rapovsko in borilno kariero).

Po letošnjih predstavitvah v domačem Novem mestu in v Postojni bo Mirko Grozny novi album Afera Majda Holc januarja predstavil na Ptuju, v Gala Hali v Ljubljani in Velenju.