Ime meseca

Ime avgusta je Tomo Novosel

Tomo Novosel je direktor festivala kratkega filma SHOTS, ki je že tretje leto zapored v Slovenj Gradec pripeljal filmske ustvarjalce z vsega sveta

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Tomo Novosel, direktor neodvisnega mednarodnega festivala kratkega filma SHOTS, ki je tako Slovenj Gradec kot Koroško postavil na filmski zemljevid sveta. Festival izstopa tako po kakovosti, sodi med 20 najboljših filmskih festivalov v Evropi, kot po številu obiskovalcev, saj si je filme ogledalo več kot 1800 ljudi.

“Avtorjem je najbolj všeč dejstvo, da filme gledalci dejansko gledajo. V središču so filmi in ne obrobno dogajanje.”

Zelo dobro se zavedajo, da so obiskovalci najpomembnejši pri merilu z uspeh. Zato bodo storili vse, da bo festival ohranil svojo svežino.

“Ohraniti želimo neko raven kvalitete in samo idejo festivala. Ne želimo popuščati zunanjim pritiskom, pač pa bomo na vsak način ostali zvesti samim sebi.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
KANDIDATI SO ŠE BILI:

Jaka Tušek s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, nosilec projekta “Supercool”, pod okriljem katerega razvijajo elastokalorično hladilno napravo, ki bi lahko bila prvi večji preboj na področju hlajenja v zadnjih sto letih.

Ines Frančeškin, 18-letna dijakinja Srednje gozdarske in lesarske šole, ki je na 33. svetovnem prvenstvu gozdnih delavcev v norveškem Lillehammerju postala svetovna podprvakinja v skupnem seštevku disciplin.

Tadej Pogačar, 19 letni kolesar, ki je kot prvi Slovenec zmagal na 55. dirki Tour de l’Avenir, najpomembnejši dirki za mlade kolesarje do 23 let, kar je odlična popotnica v svet poklicnega kolesarstva.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.