Žoga je okrogla

Rusija 2018: Najboljša tekma odličnega mundiala

Gostje oddaje Žoga je okrogla so tokrat izbrali najboljšo tekmo prvenstva in pohvalili Rusijo za dobro organizirano prvenstvo

podkast-sobota
Moskva
foto: Aljaž Golčer

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji sta do konca le še dve tekmi. Gostje podkasta Žoga je okrogla so tokrat izbrali najboljšo tekmo na mundialu doslej. Dvoboj, na katerem je Francija za mesto v četrtfinalu s 4 proti 3 premagala Argentino, je najbolj prepričal Luko Petriča. Jože Pepevnik in novinar Dela Gorazd Nejedly izpostavljata zmago Belgije nad Brazilijo z 2 proti 1 v četrtfinalu. Aljaž Golčer pa je zaradi pomena zmage in dogodka izbral zmago gostiteljice Rusije nad Španijo po izvajanju enajstmetrovk v osmini finala.

Gostje pričakujejo, da bo tekma za 3. mesto med Anglijo in Belgijo živahna, Jože Pepevnik pa dodaja tudi, da dvoboj ne bo nepomemben, čeprav Angležem in Belgijcem to morda pomeni manj kot bronastim generacijam Švedske, Hrvaške in Turčije. Omizje je s tremi glasovi proti enemu napovedalo zmago Belgije v boju za tretje mesto.

Luka Petrič in Aljaž Golčer imata odlične izkušnje iz Rusije glede organizacije prvenstva, Gorazda Nejedlyja pa veseli, da so Rusi začutili, da niso osovraženi, ter zaživeli s tem prvenstvom.