Le čevlje sodi naj… Clark?

Galahad Clark je eden najbolj inovativnih podjetnikov v obutveni industriji, prihaja iz znane britanske čevljarske družine. Kljub temu je zase ob nedavnem obisku v LJ dejal, da je le majhen čevljar

foto: Val 202

Galahad Clark občasno preveri števec korakov, a se nikoli ne upeha, ko je treba biti korak pred konkurenco. Lastnik številnih inovacij in ustanovitelj podjetij: Vivobarefoot, United Nude in Terra Plana je sicer zelo kritičen do obutvene industrije. Kot pravi, obutvena industrija dela veliko škodo zlasti otroškim stopalom.
Clark je pred časom na dogodku podjetniške skupnosti CEED nagovoril tudi slovenske podjetnike in poudaril, da so trajnostne rešitve edina možna pot za napredek svetovnega gospodarstva.

Z letnim prometom 40 milijonov dolarjev, ob prodaji milijona parov čevljev letno in ob 30% rasti ohranja predanost ekološkim vrednotam ter uresničuje svoje sanje izdelovati čevlje s starodavno modrostjo in sodobno tehnologijo.

Galahad Clark nadaljuje družinsko tradicijo izdelovanja čevljev, predstavlja že sedmo generacijo in vendar se je oddaljil od podjetja, ki je šlo po njegovem preveč v modno industrijo in se odločil za čevlje, ki jim pravzaprav nerad reče čevlji, saj naj bi nam dajali občutek, da smo bosi. Oziroma kot pravijo v njegovem podjetju Vivobarefoot: “Izdelujemo čevlje za ljudi, ki neradi nosijo čevlje.


Finančni komentar je tokrat prispeval Branko Železnik z Ljubljanske borze.