Novice iz sveta tuje glasbe

Josh Homme, kitarist ameriške skupine Queens of the Stone age, je imel med božičnim koncertom slab dan, fotografinja pa očitno še slabšega

Homme je namreč brcnil v njej fotoaparat in jo pri tem lažje poškodoval. Medtem ko Chelsea Lauren trdi, da je glasbenik to storil namenoma, on to odločno zanika. Pravi, da je to storil v zanosu nastopanja in se opravičuje.  Njegovo dejanje so na družbenih omrežjih obsodili številni glasbeniki, fotografinja pa bo proti kitaristu vložila policijsko ovadbo. Sicer to ni bilo prvo nasilno dejanje Josha Hommea. Glasbenik je pred leti grozil istospolno usmerjenemu oboževalcu in vanj vrgel steklenico.  

Eminem je nazaj! Štiri leta po izidu zadnje plošče z devetim studijskim albumom, na katerem je sodeloval z Beyonce, Pink, Alicio Keys in Edom Sheeranom. Duete bomo lahko slišali 15. decembra.  

9. marca prihodnje leto pa bo izšel zadnji v trilogiji posthumno izdanih albumom JimijaHendrixa Both Sides of the Sky. Na albumu bomo lahko slišali deset še neizdanih skladb legendarnega kitarista.  

Pri 74 letih je zaradi raka na pljučih umrl največji francoski rock zvezdnik Johnny Hallyday. V karieri je prodal več kot 100 milijonov plošč, takratni francoski predsednik Jacques Chirac ga je leta 1997 imenoval za kavalirja častne legije, Francozi pa so mu nadeli vzdevek “naš Johnny”. Kot pravi roker je bil znan po divjih zabavah, uživanju drog, kajenju in pitju na eni strani ter trdemu delu in nenehnim turnejam na drugi.