Ferry Corsten – Blueprint

Šesta studijska pripoved nizozemskega prvaka melodične plesne elektronike

Prvi mož glasbene založbe Flashover Recordings, snovalec evropske plesne scene, didžej in ustvarjalec melodične elektronike, ki je nekoč presegala debelih 135 udarcev na minuto, je zbirki svojih modrih plošč v začetku junija dodal še šesti studijski album, ki ga je poimenoval Blueprint ali v prevodu Načrt.
17 izdelkov, zbranih na plošči, je avtor povezal z nagovori Campbella Scotta, zgodbo celotnega albuma pa je napisal ameriški scenarist in pisatelj David Harrington Miller, ki je ob številnih hollywoodskih filmskih projektih soustvarjal priljubljeno televizijsko serijo House Of Cards.
Ferry je tokrat k sodelovanju povabil le dva vokalista, in sicer priljubljeno sodelavko vodilnih ustvarjalcev plesne elektronike Halaine ter ameriškega pevca in glasbenika Erica Lumiereja.

Petkov večer na Valu 202 je tokrat odmeval ob predstavitveni mešanici Ferryjevega novega albuma, ki jo je pripravil samo za oddajo RH 202, najbolj ustvarjalne ljubitelje elektronske glasbe in klubskih zabav pa smo nagradili z zapestnicami, ki omogočajo prost vstop na dogodek RH 202 + Mladinin Oder, ki se bo zgodil v petek, 30. 6. v Mariboru.