Springsteen v avtobiografiji osupljivo iskren

Notice smo posvetili enemu od najbolj slavnih, še živečih rokerjev, z imenom Bruce Springsteen!

Znan je po maratonskih nastopih, na katerih energijo kar zliva z odra. Slovi po trdem delu in po tem, da si prizadeva za dosego končnega cilja, to je uspeh v glasbi, k čemur je stremel že od malih nog.

Springsteena lahko zdaj spoznavamo tudi s prozne plati, ne samo kot avtorja prenekaterih večnih besedil. Te dni je namreč izšla njegova avtobiografija v slovenskem prevodu.

Bralca popelje po svoji glasbeni in življenjski poti – od drobcenega, katoliško vzgojenega fantiča iz New Jerseyja, do enega od najboljših kantavtorjev na svetu. Svojo željo, postati glasbenik, opisuje iskreno, humorno in nadvse izvirno.

Tako spoznavamo zgodbe o njegovih začetnih nastopih po lokalnih beznicah ter o poti proti svetovnemu uspehu. Osupljivo iskren je, ko pripoveduje o osebnih stiskah, ki so bile navdih za njegove najboljše stvaritve. Prevajalec avtobiografije Simon Demšar je ob prevajanju podoživel marsikateri koncert, ploščo in besedilo in se potopil v igro besed: “Jezik je zelo bogat, malce me spominja na Cankarja. Tudi literarni navdušenci bodo imeli kaj od tega.”