Izštekane novice

Po imenitni Bakalini, ki si jo lahko privoščite v spletnem arhivu, 21. marca napovedujemo premiero nove zasedbe Brest s pevko Vesno Zornik. 18. aprila se bo izštekala legendarna rock skupina Lačni Franz. Prvič pa je tu novica o majskih Izštekanih, v katerih bo 16. maja nastopil zanimivi zasavski avtor Siter. Oddaje bodo kot običajno na sporedu v živo ob torkih ob 22.25 na Valu 202.

21. marca 2017 – PREMIERA nove zasedbe BREST s pevko Vesno Zornik

Izštekani presežek naše naslednje oddaje bo glasba, ki je še nikoli niste slišali. Minula jesen je v slovenski glasbeni prostor prinesla lepo novost. Brest je ime nove superskupine, v kateri so se našli jazzovski kitarist in avtor glasbe Samo Šalamon, pevka Vesna Zornik in pesnica Kristina Kočan. Pri ustvarjanju se jim pridružujejo še drugi izvrstni glasbeniki: multiinstrumentalist Boštjan Gombač, tolkalec Andrej Hrvatin, violinistka Špela Huzjak, basist Samo Pečar, bobnar Bojan Krhlanko, harmonikar Dani Marinič, kitarist Miloš Bogataj in drugi. Doslej so objavili tri pesmi, “Tulpe”, “Kovčki” in “Sama v mestu”, skupaj z lepimi videospoti jih najdete na portalu YouTube. “Gre za mešanico glasbenih zvrsti kot so pop, jazz, blues, rock, indie, alter etno in še kaj,” so zapisali. Besedila so živa, nagajiva, duhovita, sanjava, včasih trpka, nikoli patetična. V oddaji Izštekani na Valu 202 boste na svetovni dan poezije 21. marca 2017 priče premierni predstavitvi njihove čudovite glasbe. Izvedli jo bodo v razširjeni zasedbi. Na ta dan bo izšel tudi njihov prvenec s štirinajstimi skladbami, ki mu bo sledil niz koncertov po Sloveniji.

BAKALINA z gosti – “ŠPANABIJE” – na spletu

Konec februarja smo v Izštekanih gostili duo s Tolminskega Bakalina z imenitnim podvigom “Španabije”. Janiju Kutinu in Renati Lapanja se je pridružila večina odličnih gostov s plošče: skupina Salamandra Salamandra, Oktet Simon Gregorčič, Brencl banda, kitarist Dejan Lapanja, trobentač Andrea Pandolfo, beatboxer Zlam’n’bejž in Accordion Group 4-8-8-16. Kot je bilo pričakovati, so odigrali tudi številne nove španovije. Od enajstih skladb iz vseh obdobij ustvarjanja je tako duo Bakalina le eno izvedel sam. Pisana združba je ustvarila imenitno razpoloženje, razvil se je prijeten pogovor in muzika je sijala. Nepozabno!

18. aprila 2017 – IZŠTEKANI LAČNI FRANZ

Pred dobrima dvema letoma so vstali od mrtvih. Temeljito pomlajeni in z legendarnim Zoranom Predinom na čelu. Novovalovska, pankerska in rokovska skupina Lačni Franz je zaznamovala zadnja štiri desetletja slovenske rokovske glasbe kot malokatera druga. Povratek so začeli z nizom klubskih koncertov. “To je najboljši način, da osvojimo novo publiko in pomirimo stare fane”, je takrat dejal Zoran Predin. Podali so se v Srbijo, na Hrvaško, v BiH in druge dele nekdanje skupne države, kjer je bil Lačni Franz eden najbolj spoštovanih slovenskih likov. Objavili so prvo novo pesem po dvajsetih letih “Aleluja”. In lani posneli novi album “Ladja norcev”. Udarni povratek bo 18. aprila 2017 dobil naslednje poglavje v oddaji Izštekani na Valu 202. Samo en način je, da ugotovite, kako bo zvenel: bodite zraven!

16. maja 2017 – IZŠTEKANI SITER

“Kompilacija največjih hitov” je naslov prvenca, ki ga je lani objavil zasavski glasbenik Siter. Za podvigom stoji pevec skupine Nevember1 in radijski voditelj Primož P Ram Siter. V žanr simpatičnega, svetlega, nadvse užitnega pop rocka je vnesel izjemno veliko življenja, ostrine in jasne sporočilnosti. Osnovni spremljevalni zasedbi, ki jo sestavljajo klaviaturist in harmonikar Jure Tori, tolkalec Janez Levec ter basist Sašo Piskar, se bo gotovo pridružil še kdo. Glasba s prvenca bo izhodišče izštekanega nastopa. Vanj bo Siter vključil še akustične izvedbe pesmi skupine Nevember1 s kitaristom Johnnyjem Debeljakom. V temnejših, bluesovsko obarvanih novih skladbah mu bo pritegnil kitarist Dragan Tomaševič. In to, kot zatrjuje Siter, sploh še ni vse, kar se kuha za ta zanimivi glasbeni večer.