Zavzemal se bo za transparentnost, informiranost in zaščito igre

Aleksander Čeferin: "Vem, da se bom prve mesece dan in noč spoznaval z novo funkcijo in pri tem me družina maksimalno podpira."

Po današnji izvolitvi na mesto predsednika evropske nogometne zveze je Aleksander Čeferin pripravil novinarsko konferenco za slovenske medije, na kateri je bilo veliko vprašanj o prihodnosti tega velikega športnega kolesja. Med drugim je nekaj vprašanj novoizvoljenemu predsedniku krovne evropske nogometne organizacije zastavil tudi Igor Tominec.

Pot do vzpona je Čeferinu zagotovo tlakoval Rudi Zavrl, dolgoletni prvi predsednik samostojne, slovenske nogometne zveze, ki je to organizacijo umestil na evropski in svetovni nogometni zemljevid. Danes ga je pred mikrofon povabil Luka Petrič, gospod Zavrl pa je bil vidno ganjen ob odločitvi predstavnikov UEFE, da Aleksandra Čeferina postavijo na vrh evropske nogometne zveze.

Slovenec na čelu UEFE – tako visoko našim športnim funkcionarjem do danes  še ni uspelo seči, zato je razumljivo, da je naša športna javnost vzhičena ob dosežku Aleksandra Čeferina. Prve odzive je zbral Aleš Smrekar.

V Atenah se je končal 12. izredni kongres Evropske nogometne zveze. V tajnem glasovanju so delegati iz 55 nacionalnih zvez Aleksandra Čeferina izvolili za novega predsednika UEFA. Predsednik Nogometne zveze Slovenije je dobil 42 glasov, predsedniku nizozemske zveze Michaelu van Praagu so jih delagti namenili 13.

Ko bo Aleksander Čeferin zasedel predsedniško pisarno v švicarskem Nyonu, bo tudi Nogometna zveza Slovenije v naslednjih 90 dneh morala poiskati novega predsednika. O tem smo povprašali generalnega sekretarja NZS Aleša Zavrla.