Tim Gajser

Tim Gajser
foto: Borut Živulovič/ BOBO

Ime meseca septembra je postal Tim Gajser, motokrosist ki si je še pred zadnjo dirko v krstni sezoni v kategoriji MXGP zagotovil neulovljivo prednost in postal svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa.

Kandidati so bili tudi:

Jaka Tušek iz Laboratorija za hlajenje in daljinsko energetiko Fakultete za strojništvo – s kolegi so razvili prvi učinkoviti prototip elastokalorične toplotne črpalke na svetu.

Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na svetovnem prvenstvu v Parizu osvojila naslov svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju.

Janja Zupančič, ravnateljica OŠ Luisa Adamiča Grosuplje – najbolj kulturne šole leta, kjer deluje več kot 30 krožkov, devet pevskih zborov, učenci pa so v zadnjih treh letih izdali 13 knjig.

________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.